Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μετά την «Ευρυδίκη» ο «Ζήνωνας» – Απίστευτη εικόνα από τη NASA

Η "Ευρυδίκη" όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Γιατί τώρα, έρχεται και ο κυκλώνας με το όνομα "Ζήνωνας". Ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ως το Σάββατο.Ο καιρός δεν αλλάζει τα επόμενα 24ωρα. Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο της, έχει προειδοποιήσει ότι η κακοκαιρία θα επικρατήσει και τις επόμενες μέρες. Η «Ευρυδίκη» συνεχίσει το πέρασμά της. Και φαίνεται πως είναι μέρος του κυκλώνα «Ζήνωνα».



Και σήμερα Πέμπτη (16.11.2017), η «Ευρυδίκη» φέρνει βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Ημαθία και την Πιερία) αλλά και στη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές αναμένονται επίσης σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το meteo.gr παρουσιάζει χάρτη που δείχνει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης και τις βροχές που αναμένονται έως το βράδυ

Αύριο Παρασκευή (17.11.2017) οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να προβλεφθεί η ακριβής πορεία του.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: