Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Κατεπείγουσα επιστολή στην Κομισιόν για τις τεράστιες καταστροφές στην Μάνδρα


Με κατεπείγουσα επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη η Ελλάδα ζητά από την Κομισιόν την βοήθειά της για την αντιμετώπιση των τεράστιων καταστροφών στην Μάνδρα και στις άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής.Ο ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε αίτημα προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ευρωπαϊκό Ταμείο αλληλεγγύης ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη κρίση στην Μάνδρα.Στην επιστολή τονίζεται πως «η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, οι οποίοι θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα τους παράσχουν την απαραίτητη υποδομή και υποστήριξη» αυτή τη δύσκολη ώρα.


Αναλυτικά το κείμενο

«Επείγουσα Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αξιότιμοι,

Πρόεδρε Juncker, Επίτροπε Cretu, Επίτροπε Στυλιανίδη,

Με φόντο τις πρόσφατες σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στα δυτικά προάστια της πόλης της Αθήνας, που προκάλεσαν το θάνατο 14 ανθρώπων, και πολλούς ακόμη τραυματίες, θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας και να ζητήσω το μέγιστο της υποστήριξής σας.

Οι ακραίες και ξαφνικές καταιγίδες της Τρίτης 14/11 και της Τετάρτης 15/11 είχαν ως αποτέλεσμα πλημμυρισμένους δρόμους, κατεστραμμένα νοικοκυριά και υποδομές, και εν μέσω αυτής της καταστροφικής συγκυρίας, η Ελλάδα τώρα θρηνεί τον χαμό 14 ανθρώπων και τον εγκλωβισμό δεκάδων ακόμη σε σπίτια, αυτοκίνητα και απομακρυσμένες γειτονιές.

Στη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης, ζητώ τη βοήθεια και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δια της κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της και να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές.

Αναμένοντας την απάντησή σας, παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί αν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με ευγενικούς χαιρετισμούς


Δημήτρης Παπαδημούλης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: