Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Της... «αγίας» Black Friday!


*Tης Σέβης Ευθυμίου
Χιλιάδες ‘πιστοί’, το πρωί της Παρασκευής με ‘κατανυκτική’ σχεδόν ευλάβεια, έτρεξαν να “προσκυνήσουν” τις προσφορές της Black Friday , που τα τελευταία δύο- τρία χρόνια, έχει ξεκινήσει να γιορτάζεται στη χώρα μας με μανία.Μόλις το ρολόι έκρουσε 9 το πρωί, οι πόρτες των εμπορικών καταστημάτων άνοιξαν, για να υποδεχθούν τα αμέτρητα ανθρώπινα όντα, γένους κυρίως θηλυκού, που ξεχύθηκαν  ωσάν τσουνάμι στις αγορές, κάνοντας ανελέητο shopping, και τιμώντας υπέρ του δέοντος τη σημερινή ήμερα. Από την άλλη μεριά οι υπάλληλοι - που κανονικά τέτοιες μέρες θα έπρεπε να δηλώνουν επίδομα για βαρέα και ανθυγεινά- να τρέμουν στην θέα των αδηφάγων τούτων πλασμάτων, που ορμούσαν στα εκπτωτικά προϊόντα, ενώ από μέσα τους να αναρωτιούνται τι έχουν κάνει για να τους αξίζει τούτη η μπλακ μοίρα Κι αν τους αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα!


Φράσεις κλειδιά που τραβούσαν το μάτι των εκκολαπτώμενων υπερκαταναλωτών ήταν οι εκπτώσεις, προσφορές, κατάρρευση τιμών, κοψοχρονιά, για περάστε και θαυμάστε, κι ό,τι βρείτε αγοράστε!!
Η φάση λίγο πολύ ήταν παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, όπου μαγαζί και προσφορά, όπου προσφορά και ποδοπάτημα !!! 

Χιλιάδες καταναλώτριες στους δρόμους να καμαρώνουν για τα αποκτήματά τους αλλά και για την εξαίρετη ιδέα της θέσπισης τέτοιας ημέρας – τέτοια χαρά σε άγιο  σου λέει είχαν να δούνε απ’όταν άρχιζαν να γιορτάζουν τον βαλεντίνο-, λέγοντας ότι δεν πρέπει επουδενί να καταργηθεί η μέρα. Τουναντίον πρέπει να γίνεται περισσότερες φορές το χρόνο ( γιατί ο Έλληνας μπορεί να έκανε τουμπεκί για τα ένφια και τους φόρους εισοδήματος, αλλά αν του πάρεις το black Friday ποιος είδε τον Έλλην και δεν τον εφοβηθη)

Οι θηλυκές λοιπόν υπάρξεις, δείχνοντας στις φίλες τους ό,τι πρόλαβαν να πάρουν από το σωρό σε ό,τι κατάσταση κι να το βρήκαν (άλλα κακοραμμένα , άλλα ξεχειλωμένα –από το τράβα τράβα για το ποια θα το πρωτοπάρει) νιώθουν περήφανες και καμαρωτές στην τοποθεσία Μιχαήλ Αγγέλου και 28ης Οκτωβρίου γωνία.

Και φυσικά δεν τα επιδεικνύουν μόνα τους αλλά μαζί με το ανάλογο bonus που πήρε η κάθε μια, άλλη μπουνιά, άλλη δαγκωματιά στο αυτό ,άλλη μώλωπα, άλλη καινούργια τρέσα- που της έμεινε στο χέρι ξεμαλλιάζοντας την αντίπαλό της. Αιματηρές σου λέει οι μάχες, αφού του χρόνου θα έχει προνοήσει το κάθε κατάστημα και θα έχει στην έξοδο κουτί πρώτων βοηθειών για τα πάνω- πάνω τραύματα, και τον Ερυθρό Σταυρό για τα πιο σοβαρά

Γιατί αλήθεια τι της έλειπε της ψωροκώσταινας; Η μπλακ φραιντει ,για να ταιριάζει με τα μπλακ μας τα χάλια, και το μπλακ μας το καλιακουδί το μέλλον!!
Άντε και του χρόνου με υγεία!!!

Σέβη Ευθυμίου, Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: