Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Άφαντη η 47χρονη μητέρα - Ποιο άτομο αναζητά η αστυνομία


Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της Βάιας Οικονόμου, της 47χρονης καθηγήτριας Μαθηματικών από τη Θεσσαλονίκη τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί εδώ και μια εβδομάδα. Τα ίχνη της χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ οπότε και μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τη μητέρα της.Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αστυνομία αναζητά ένα άτομο με το οποίο φαίνεται να είχε μιλήσει τηλεφωνικά η 47χρονη το οποίο όμως δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.


Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη ζωή της Βάιας Οικονόμου. Η αγνοούμενη γυναίκα είχε προσπαθήσει πάρα πολύ να φέρει στον κόσμο ένα παιδί με εξωσωματική. Όταν το κατάφερε αφοσιώθηκε σε αυτό. Ωστόσο ο πρώην σύζυγός της είχε καταφέρει να πάρει εκείνος την επιμέλεια του μικρού παιδιού και η 47χρονη μπορούσε να το συναντά κάποιες ημέρες. Μια από αυτή ήταν και η μέρα που εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει αποκλειστικά η αδερφή της στο protothema.gr η Βάια σε καμία περίπτωση δεν θα έχανε το ραντεβού με το παιδί της.

«Η αδερφή μου είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της και έχει αυτός την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού. Εκκρεμούν κάποιες δικαστικές αποφάσεις και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και σοβαρά. Η Βάια δεν πήγε ποτέ στο ραντεβού που είχε με την κόρη της στη Χαλκιδική και η αδερφή μου για κανένα λόγο δεν θα έχανε αυτή  τη συνάντηση με το παιδί της. Αυτό είναι που μας κάνει και ανησυχούμε πολύ» είχε πει η αδερφή της.

Η Βάια Οικονόμου λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί είχε επισκεφθεί δικηγόρο για να τον συμβουλευτεί, ο ίδιος μίλησε στο protothema.gr εξηγώντας πως η 47χρονη δεν παρουσίαζε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα όπως την είχαν παρουσιάσει και της είχαν αφαιρέσει την επιμέλεια του παιδιού της.

«H γυναίκα αυτή είχε έρθει στο γραφείο μου, λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί συνοδευόμενη από ένα φιλικό της πρόσωπο. Ήταν μία γυναίκα απογοητευμένη, στενοχωρημένη και αυτό που την απασχολούσε ήταν ότι είχε να δει την εξάχρονη κόρη της από το μήνα Μάρτιο. Ο εν διαστάσει σύζυγός της είναι αυτός που έχει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού με επίσημη απόφαση του δικαστηρίου. Της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της γιατί ο γιατρός που την εξέτασε διέγνωσε κάποιες ψυχολογικές διαταραχές. Και θέλω να πω πως η Βάια είχε εξεταστεί σε ιδιωτικό ιατρείο και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο όπως θα έπρεπε» λέει στο protothema.gr o δικηγόρος κ. Σταύρος Γεωργίου και προσθέτει:

«Της ζήτησα να φτιάξει ένα ιστορικό για να έχω μία πλήρη εικόνα και ενημέρωση για την υπόθεσή της  και αυτή μου έδωσε ένα πολυσέλιδο ιστορικό στο οποίο έγραφε την ιστορία της ζωής της. Η γυναίκα αυτή κουβαλούσε μεγάλο πόνο μέσα της για το γεγονός ότι είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού της και θέλω να σας πω ότι αυτό φαίνεται από τα παρακάτω λόγια της που μου έγραφε μέσα στο ιστορικό: "Ζω μόνο και μόνο γιατί έδωσα στο παιδί μου την υπόσχεση ότι θα το προστατεύσω. Αυτή την υπόσχεση θα την κρατήσω ακόμα κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω"», λέει ο κ. Γεωργίου στο protothema.gr.

Παράλληλα ο δικηγόρος στον οποίο είχε απευθυνθεί λίγο καιρό πριν από την εξαφάνισή της η Βάια Οικονόμου επισημαίνει:

«Εκείνη για να αποδείξει ότι δεν πάσχει από κάποιο ψυχικό νόσημα πήγε οικειοθελώς στην  Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου επί μήνες παρακολούθησε  κάποιες συνεδρίες και νοσηλεύτηκε μια εβδομάδα περίπου. Στη συνέχεια το νοσοκομείο της έδωσε ένα χαρτί το οποίο έγραφε ότι η γυναίκα δεν πάσχει από κανένα ψυχικό νόσημα και ότι είναι κατάλληλη να ασκήσει τα καθήκοντα της μητρότητας. Για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί αυτή η γυναίκα, λέει το νοσοκομείο είναι ότι είχε μία υπερπροστατευτικότητα απέναντι στο παιδί. Κι εγώ όταν μίλησα μαζί της είδα μία γυναίκα λογικότατη με συγκρότηση στο λόγο και δεν μου έδωσε καμία εντύπωση ότι πάσχει από κάποιο ψυχικό νόσημα. Θέλω, λοιπόν να πω, πως αν αυτή γυναίκα είναι καλά και έφυγε επειδή ίσως να απογοητεύτηκε από τις δικαστικές αποφάσεις και πιέστηκε θέλω να της πω ότι έχει μία οικογένεια που νοιάζεται για την ίδια και ότι την περιμένει και το μικρό της πλασματάκι, η κόρη της. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που ευαισθητοποιήθηκαν από την υπόθεσή της και μπορούν να σταθούν δίπλα της» καταλήγει ο κ. Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: