Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

O Κιμ απειλεί με βόμβα υδρογόνου τον «γκάνγκστερ» Τραμπ

Απτόητος συνεχίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν να εκτοξεύει απειλές κατά των ΗΠΑ παρά τα όσα είπε ο Τραμπ ότι ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα.Απαντώντας στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τον χαρακτήρισε «ψυχικά διαταραγμένο, γκάνγκστερ και κακοποιό που παίζει με τη φωτιά» απειλώντας με τη σειρά του ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» όσα εκστόμισε στην ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.



Λίγες ώρες, μάλιστα, μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας φρόντισε να κάνει ακόμα πιο σαφή την απειλή της Πιονγιάνγκ λέγοντας ότι η απάντηση θα μπορούσε να είναι η πιο δυνατή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό». «Δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε καθώς τις διαταγές δίνει ο ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν» δήλωσε ο Ρι Γιονγ Χο μιλώντας σε δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη.

Η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου κατόρθωσε να κάνει μια επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου προκαλώντας τότε σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Στο διάγγελμά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την ομιλία Τραμπ ως την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» λέγοντας ότι η χώρα του θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία».

Όπως εξήγησε «η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να καταστρέψει τελείως τη Βόρεια Κορέα με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων».

«Θα τιθασεύσω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Αυτή δεν ήταν η μόνη βιτριολική αναφορά του στον Τραμπ: πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας», και ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Αυτή ήταν η πιο απερίφραστη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα. Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο σχολίασε για τον αμερικανό πρόεδρο ότι «τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι προχωρά» κρίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να απειλήσει τη χώρα του.

Ο Κιμ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό στο σημερινό του μήνυμα, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: