Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Βρετανία: 16 χρόνια σε παιδόφιλο που εκβίαζε παιδιά μέσω 40 ψεύτικων προφίλ στο Facebook


Μία ιστορία που αναδεικνύει με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο τους κινδύνους της χρήσης άνευ επιτήρησης του ίντερνετ από εφήβους ή και μικρότερα παιδιά, βγήκε στην επιφάνεια, μετά την καταδίκη ενός Βρετανού παιδόφιλου σε 16 χρόνια κάθειρξη.Ο 31χρονος Πολ Λέιτον είχε δημιουργήσει σχεδόν 40 ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook. Κατάφερνε να προσεγγίζει εφήβους ή και μικρότερα παιδιά, στα οποία συστηνόταν ως συνομίληκός τους. Με την εμπειρία ενός 30χρονο άνδρα και την εφευρετικότητα ενός «πεινασμένου» και «ανώμαλου» εγκεφάλου, ο Βρετανός παιδόφιλος κατάφερνε να παρασύρει τα παιδιά και να τα εκβιάζει, προκειμένου να του στέλνουν προκλητικές ή και γυμνές φωτογραφίες στον λογαριασμό του.


Ο ανώμαλος Βρετανός είχε εξαπλώσει τη δράση του και εκτός Βρετανίας, προσεγγίζοντας παιδιά τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από την Αυστραλία, αλλά και τον Καναδά. Όταν λάμβανε τις φωτογραφίες ή τα βίντεο, απειλούσε τα παιδιά ότι θα τα αποκαλύψει όλα στους γονείς τους. Τότε, έπειθε τα παιδιά να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις διαφόρων τύπων για να τον ικανοποιούν. Σε μία περίπτωση, ένας 14χρονος από τη Φλόριντα, βίασε τον μόλις 12 μηνών ανιψιό του, στέλνοντας το υλικό στον Λέιτον. Μετά τις αποκαλύψεις από την έρευνα της αστυνομίας, τόσο ο 14χρονος από τη Φλόριντα, όσο και ένα ακόμη αγόρι, συνελήφθησαν για βιασμούς.

Η δράση του Λέιτον είχε επεκταθεί σε περισσότερα από 100 παιδιά στη Βρετανία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο δικαστής έκανε λόγο για «καταστροφική για τη ζωή των παιδιών αυτών δράση». Μάλιστα, ο παιδόφιλος χρησιμοποιούσε κοριτσίστικα ονόματα, όπως Έμμα Σάντερσον, Λάια Σάντερσον και Τζουν Κλαρκ.

Το FBI ενημέρωσε τις βρετανικές αρχές για τουλάχιστον 15 ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχαν διασταυρωθεί με εκείνες του Πολ Λέιτον.

Ο δικαστής κατά την ομιλία του, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους, να μην επιτρέπουν την άνευ ορίων χρήση του ίντερνετ και να να προτρέπουν να ασχοληθούν με άλλα πράγματα, ώστε να μην καταφεύγουν σε επικίνδυνα και άγνωστα μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: