Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Βαρνάβα: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο των 25χλμ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Βαρνάβα, στο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορα πήρε διαστάσεις με πολλούς να καταγγέλλουν ότι υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση.Λίγο μετά τις 10:45 σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στο βουνό με τους πυροσβέστες να «επιτάσσουν» μπουλντόζες προκειμένου να ανοίξουν δρόμους ώστε να καταφέρουν να φτάσουν κοντά στις φλόγες και να προσπαθήσουν να περιορίσουν το μέτωπο.



Τους 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, τα 58 άτομα πεζοπόρο, τα 19 εθελοντικά οχήματα, τις 13 υδροφόρες ΟΤΑ και τα 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ρίψεις νερού να έχουν περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Την πιο γλαφυρή αλλά και συνάμα ανησυχητική περιγραφή έδωσε από νωρίς το πρωί η κοινοτάρχης Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι «καίγονται τα πάντα» απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση για υδροφόρες καθώς το αντλιοστάσιο του χωριού έχει υποστεί ζημιές και υπάρχει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων. 

Όπως εξήγησε το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό, όπου για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ωρωπού «από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές» από τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει από την Κυριακή. 

«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε την Κυριακή στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτουργήσουν οι κρουνοί» ανέφερε ο κ. Δέδες.

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «κάηκαν πολλά σπίτια, υπάρχουν βλάβες σε αντλιοστάσια, κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και καλώδια, υπάρχουν αυτή την ώρα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση των ζημιών».

«Υπήρχαν πολλές φωτιές που τις προλάβαμε, τη φωτιά της Κυριακής δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να την προλάβουμε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Δέδες στο Πρακτορείο fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια: