Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Νίκη-πρόκριση για Ολυμπιακό, δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ {Του Δημήτρη Κοσίνα}

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι με σκορ 3-1 και βρίσκεται ουσιαστικά ήδη στα πλέι οφ του Champions League. Τρομερή εμφάνιση από τον Μπεν που σκόραρε δύο τέρματα για τους ερυθρόλευκους ενώ το τρίτο το πέτυχε ο Εμενίκε. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα δυναμικά και προηγήθηκε μόλις στο 6’ με σκόρερ τον Μπεν, έπειτα από ασίστ του Μάριν. Ενώ όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε καλή εικόνα στον επιθετικό τομέα, δεν είχε την ίδια εικόνα και στο αμυντικό κομμάτι, όπου υπήρχαν πολλά λάθη. Η Παρτιζάν εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και ισοφάρισε στο 10΄με τον Ταβάμπα. Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η Παρτιζάν έχοντας πάρει την ψυχολογία μετά την ισοφάριση πίεσε, χωρίς πάντως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν πολλοί καλύτεροι από ότι στο πρώτο. Ο Μπεν με ένα καταπληκτικό σουτ στο 56΄ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του Χάσι. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη δουλειά στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Εμενίκε να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Οφόε στο χώρο του κέντρου, αλλά φυσικά και από τον Μπεν που με τα δύο τέρματα που πέτυχε, χάρισε το «διπλό» στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:
Παρτιζάν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάγιτς, Βουλίσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς, Γιάνκοβιτς (82' Πάντιτς), Λεονάρντο, Εβερτον, Κόσοβιτς, Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Μάριν (80' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80' Πάρντο), Μπεν (88' Εμενίκε)

Στον αγώνα που προηγήθηκε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, η ΑΕΚ δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη απέναντι στη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκε με σκορ 0-2 στο Ο.Α.Κ.Α. Η « Ένωση», έδειξε κατώτερη των περιστάσεων και δεν εμφανίστηκε έτοιμη για να διεκδικήσει τη νίκη. Η ομάδα του Χιμένεθ, δέχθηκε δύο γκολ από κόρνερ και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ με τη μεγαλύτερη φάση να σημειώνεται στο 19’, όταν ο Μπερεζούτσκι, πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Χριστοδουλόπουλο πριν σουτάρει από πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζαγκόεφ άνοιξε το σκορ για τους Ρώσους με κεφαλιά μετά από κόρνερ και αφού έμεινε αφύλακτος από την κιτρινόμαυρη άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ θα έπρεπε να ξεπεράσει και το ψυχολογικό εμπόδιο. Στο 56΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΤΣΣΚΑ, από πανομοιότυπη φάση, αφού μετά από κόρνερ του Βιτίνιο ο Βέρνμπλουμ, έκανε με κεφαλιά το τελικό 0-2 για την ομάδα του. Η ΑΕΚ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο υπόλοιπο του αγώνα παρά τις κινήσεις του Χιμένεθ από τον πάγκο και φυσιολογικά το παιχνίδι έληξε στο 0-2. 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες (59' Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (59' Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Βασίν, Α. Μπερεζούτσκι, Ντζαγκόεβ (75' Νάτχο), Βιτίνιο, Γκολόβιν (83' Μιλάνοβ), Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Τσάλοβ (87' Μακάροβ).  

Δημήτρης Κοσίνας, Αθλητικός Δημοσιογράφος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: