Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Θύμα δολοφονίας και όχι τροχαίου η 36χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Αμφιλοχία


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αισθητικού Μαρίας Ιατρού που βρέθηκε νεκρή στην Αμφιλοχία το Πάσχα, αφού το αυτοκίνητό της είχε πέσει σε γκρεμό και στη συνέχεια στη θάλασσα. Η οικογένεια της 36χρονης από την πρώτη στιγμή πίστευε πως η Μαρία δεν σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα, όπως αναφερόταν στο πόρισμα της Τροχαίας αλλά είχε την πεποίθηση ότι ο θάνατός της ίσως οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.Συγκεκριμένα στο πόρισμα γίνεται λόγος για τροχαίο ατύχημα από υπερβολική ταχύτητα με υπαιτιότητα της οδηγού καθώς δεν εντοπίστηκαν στον τόπο σημάδια ή ίχνη άλλου αυτοκινήτου αλλά υπήρχαν μόνο τα συμβατά ίχνη της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου της αδικοχαμένης Μαρίας στην πλαγιά μετά την άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της τροχαίας το γεγονός ότι ο προφυλακτήρας και η πινακίδα του οχήματος βρέθηκαν στο ανάχωμα καθώς και το ότι το αυτοκίνητο είχε πορεία σε απόλυτη ευθεία προς τη θάλασσα δείχνει ότι είχε αναπτυχθεί μεγάλη ταχύτητα.


Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας, Αθανάσιο Γκίκα, ο οποίος μιλά στο protothema.gr δηλώνει ότι η οικογένεια ερευνά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και ότι πολύ σύντομα θα έχει απαντήσεις από τους πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια της άτυχης Μαρίας. Και αυτό γιατί όπως λένε οι πραγματογνώμονες στο αυτοκίνητο εντοπίζονται σημάδια που δείχνουν ότι έχει ωθηθεί στη θάλασσα από τον χωματόδρομο και όχι από το οδόστρωμα.

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή η Μαρία Ιατρού
«Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και έχουμε μια άποψη ότι υπάρχει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας. Όπως καταλαβαίνετε είναι σε εξέλιξη η υπόθεση, έχουν οριστεί πραγματογνώμονες από την οικογένεια και περιμένουμε τις απαντήσεις τους. Η Μαρία ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο, δεν είχε εχθρούς αλλά είναι πολλά τα ζητήματα που θέτει η οικογένειά της. Γίνεται μια σοβαρή έρευνα γιατί θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά έχει γίνει γιατί τα σενάρια είναι πολλά γύρω από το θανάτό της και το πιο πιθανό σενάριο είναι να την τοποθέτησε κάποιος νεκρή στη θέση του οδηγού και να την έριξε στη θάλασσα μαζί με το αμάξι. Αλλά δεν θέλω να μιλάω με σενάρια, είναι θέμα του πραγματογνώμονα και θα καταλήξουμε σύντομα σε κάποια συμπεράσματα όπου θα μπορούμε να πούμε περισσότερα στη συνέχεια» προσθέτει στο protothema.gr ο κ. Γκίκας

Είπε πως ήταν πιεσμένη
Το βράδυ της εξαφάνισής της η Μαρία Ιατρού φέρεται να είπε στον σύζυγο και τα παιδιά της πως ήταν πολύ κουρασμένη και πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει για λίγες ημέρες να ηρεμήσει. Αν και δεν είπε πού θα πήγαινε, στη συνέχεια προέκυψε πως κάλεσε έναν ξάδερφό της στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του ζήτησε να την φιλοξενήσει. Το τελευταίο μήνυμα στον ξάδερφό της εστάλη στις 04.17 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα όπου του έγραφε ότι ήταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε. Από εκείνη τη στιγμή το κινητό της έπαψε να λειτουργεί. Από τις κάμερες των διοδίων προέκυψε ότι στις 03.35 πέρασε από την γέφυρα στο Ρίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: