Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σκορ και θέαμα στα ευρωπαϊκά κύπελλα {Toυ Δημήτρη Κοσίνα}


Εβδομάδα ευρωπαϊκών κυπέλλων υπήρξε η εβδομάδα που διανύουμε, αφού πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη τη μισητή συμπολίτισσα Ατλέτικο με σκορ 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζιντάν αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ και πήρε από το χέρι την ομάδα του για να την οδηγήσει στο θρίαμβο. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου και το τελικό σκορ φαντάζει δίκαιο.


Η Ρεάλ είναι έτοιμη να σφραγίσει την ερχόμενη Τετάρτη την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου. Στον άλλο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η Γιουβέντους επικράτησε της Μονακό στη Γαλλία με σκορ 0-2. Βασιζόμενη στην πολύ καλή της άμυνα και στον εξαιρετικό Γκονζάλο Ιγκουαΐν, που σκόραρε και τα δύο γκολ για την ομάδα του, αφού εκμεταλλεύτηκε ισάριθμες ασίστ από τον Ντάνι Άλβες. Έτσι η πρωταθλήτρια Ιταλίας κατόρθωσε να φτάσει στο σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα. Με τη νίκη αυτή η «Μεγάλη Κυρία» είναι ουσιαστικά με το ένα πόδι στον τελικό του Κάρντιφ και ο επαναληπτικός στην Ιταλία φαίνεται να είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Άγιαξ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα του και διέλυσε τη Λυών με σκορ 4-1. Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα της Λυών, Λόπες, να σώζει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του και να μην επιτρέπει το σκορ να ανέβει σε μεγαλύτερα επίπεδα. Στον άλλο ημιτελικό η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ του Ζοζέ Μουρίνιο, κατόρθωσε να περάσει από την έδρα της Θέλτα με σκορ 0-1. Πρωταγωνιστής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ράσφορντ, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ένα εξαιρετικό απευθείας χτύπημα φάουλ και έδωσε το «διπλό» στην ομάδα του αλλά και την ευκαιρία να κλειδώσει στην έδρα της την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο γήπεδο Friends Arena της Στοκχόλμης.

*Δημήτρης Κοσίνας, Αθλητικός Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: