Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Βραβεύθηκαν oι καλύτερες πρακτικές στην Εκπαίδευση στην Τελετή Απονομής των Education Business Awards 2017

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.



Την Τελετή Απονομή παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Βάσω Κόλλια, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην αξία των βραβείων για τον κλάδο και συγχαίροντας τους οργανισμούς που ξεχώρισαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν στον χώρο της Εκπαίδευσης καινοτόμες πρωτοβουλίες, καλές πρακτικές, δεξιότητες και ότι συνιστά την Παιδεία και την Εκπαίδευση σήμερα. Με υψηλής ποιότητας συμμετοχές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια και με γεωγραφική διασπορά από τη Θάσο, το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα μέχρι και την Κρήτη, οι οργανισμοί που βραβεύθηκαν έθεσαν τον πήχη ακόμα ψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση των Education Business Awards.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σιγαλός εκ μέρους της εταιρείας Global Link παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για την εκπαίδευση που διεξήχθη για λογαριασμό της Boussias Communications. Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων (www.educationbusinessawards.gr). 

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Business Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Ιδρυτής & Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας.

Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, μέσω της διαδικασίας την οποία θεσμοθέτησε η εταιρεία Boussias Communications.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπου που διακρίθηκαν στο πεδίο της εκπαίδευσης κατά το 2016 με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης Λιγνός και η Ευφροσύνη Γρίμπιλα παρέλαβαν τιμητικά βραβεία από τον Ιωάννη Τυρλή, Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Ο δεκάχρονος Ορέστης Λιγνός που εφέτος πήρε χρυσό μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό της, συναγωνιζόμενος με 200 νέους της Β και της Γ τάξης του Γυμνασίου. Πέρυσι μάλιστα, σε ηλικία μόλις 9 ετών κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε εκατοντάδες μεγαλύτερους μαθητές από την Ελλάδα και 20 ακόμη χώρες και κατάφερε να διακριθεί παίρνοντας ένα χάλκινο μετάλλιο, στη 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Η Ευφροσύνη Γρίμπιλα είναι εκπαιδευτικός στο 1ο δημοτικό σχολείο Περάματος όπου εντάχθηκαν εφέτος τάξεις προσφυγόπουλων με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν βίαιες κινητοποιήσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών τους από ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής. Σήμερα την επιβραβεύουμε για τη σημαντική συμβολή της στην στήριξη και προστασία των παιδιών των προσφύγων αλλά και την αυτοθυσία που η ίδια έχει επιδείξει. 

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Νικολετάκης και ο Παύλος Μπαλογιάννης παρέλαβαν βραβεία από την Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Γιώργος Νικολετάκης είναι ο ιδρυτής της πιο πολυβραβευμένης ίσως start up επιχείρησης της Ελλάδας, της 100mentors.com. Οι 100 mentors είναι η ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, μαθητές, φοιτητές, αλλά και επαγγελματίες επικοινωνούν με μέντορες από όλο τον κόσμο, με στόχο να ανακαλύψουν τον δρόμο που θα ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά τους. Ο Παύλος Μπαλογιάννης είναι ο Ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας, συμβολαιογράφος και συλλέκτης, τον οποίο η ΑΓΑΠΗ για το βιβλίο, η ΣΤΕΡΗΣΗ και η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ οδήγησαν, μέσα από προσωπικές θυσίες, να δημιουργήσει αυτή τη, ιδιαίτερη συλλογή και να ιδρύσει το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, ένα μοναδικό Μουσείο αφιερωμένο στην Ελληνική εκπαίδευση και την Ελληνική Παιδεία.

Η τελετή απονομής συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση της Μαρίας Κοκκάλα και του Νεκτάριου Ταβερναράκη, οι οποίοι παρέλαβαν τα βραβεία τους από την κυρία Έφη Μπάσδρα, μέλος επιτροπής, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η Μαρία Κοκκάλα ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε πέρσι με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα 9 παιδιά. Η Μαρία Κοκκάλα είναι η μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, η οποία συγκίνησε το πανελλήνιο την ημέρα που η μαθητική startup «Smileybin» κέρδισε το πρώτο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως η ομάδα της προέρχεται από ένα μικρό σχολείο 50 παιδιών κι ότι για αυτό το λόγο η επιτυχία τους έχει πολύ μεγάλη αξία. Ο Νεκτάριος Ν. Ταβερναράκης είναι Έλληνας Βιολόγος και Πανεπιστημιακός με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η συμβολή του στην έρευνα και την προβολή των ελληνικών ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος, σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στη μνήμη του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “PRAKSIS”, Τζανέτου Αντύπα. Έναν άνθρωπο ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και χάραξε νέους δρόμους για την υποστήριξη των αδυνάμων. Aξιομνημόνευτη είναι η αγάπη του για τα κοινά μιας και ο αλτρουισμός και η προσφορά αποτελούσαν αναπόσπαστες αξίες για εκείνον. 

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Έφη Μπάσδρα, Πρώην πρόεδρος ΙΚΥ, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Δασκαλάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Φαίδων Στράτος, Πρόεδρος ΙΕΠΑΣ, Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός Ερευνητής, Βάσω Κόλλια, πρ. ΓΓ Νέας Γενιάς  και πρ. ΓΓ Ισότητας, Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/JA Greece, Αθανάσιος Κυριαζής, Καθηγητής,Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Γιάννης Βαφειαδάκης, Πρόεδρος ΟΕΦΕ - Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Αγγελική Παππά, Ιδρύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη, CEO “i love dyslexia” EFL-FL School, και επίσης απένειμαν βραβεία οι: Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη και ο Σπύρος Δημητρούκας, Γενικός Διευθυντής επιχειρησιακής μονάδας Business Software του Χορηγού τίτλου RDC INFORMATICS.

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Τιμητικοί υποστηρικτές των Βραβείων είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: