Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εκδήλωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα από το Αρσάκειο Ιωαννίνων

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, στο κάστρο Ιωαννίνων, εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα. Ομιλητές θα είναι ο κ. Γ. Γκωλέτσης, Επ. Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών Επιστημών, υπεύθυνος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Π.Ι., ο κ. Αχιλλέας Κώτσης, ένας εκ των δημιουργών της επιτυχημένης νεοφυούς επιχείρησης (startup) ClickDelivery και η κ. Βελονάκη Ελένη, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και εθελόντρια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).



Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η μαθητική εικονική επιχείρηση «Fox Advertising», των μαθητών της Γ’ Τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου. Αντικείμενο της επιχείρησης -που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος- είναι η προώθηση τοπικών προϊόντων, σε στοχευμένο κοινό, δηλ. τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ήπειρο, μέσω της καμπάνιας «Terra Epirus, ταξίδι στην ηπειρώτικη γη». Η προώθηση των τοπικών προϊόντων έγινε μέσω διαφημιστικού spot που προβλήθηκε σε μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, πλοία Superfast) και συνταγών μαγειρικής, τις οποίες εμπνεύστηκε ο σεφ Ανδρέας Λαγός. Η επιχείρηση συμμετείχε στην Εμπορική Έκθεση που πραγματοποίησε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), στις 17 Φεβρουαρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη. 

Επίσης οι σπουδαστές των ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα παρουσιάσουν τον τρόπο που εργάστηκαν για τη δημιουργία του διαφημιστικού spot και του εταιρικού προφίλ της «Fox Advertising». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταιρειών (ΔΩΔΩΝΗ, ΖΑΓΟΡΙ, ΠΙΝΔΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ, ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ). Στον αύλειο χώρο του μουσείου θα προσφερθούν εδέσματα τα οποία θα ετοιμάσουν οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δέλτα, σε συνταγές του κ. Λαγού με πρώτες ύλες προϊόντα του τόπου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: