Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Έπεσε η αυλαία στη Σούπερ Λιγκ {Του Δημήτρη Κοσίνα}


*Toυ Δημήτρη Κοσίνα
Χθες πραγματοποιήθηκε η 30η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, που σήμανε και το τέλος της κανονικής περιόδου. Η αγωνιστική ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς τα πάντα είχαν ξεκαθαρίσει ήδη από την 29η  αγωνιστική. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επικράτησε του Παναιτωλικού εκτός έδρας με σκορ 0-2 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν. Σκόρερς ήταν οι Ντομίνγκες και Ελιονούσι.


Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας της Κέρκυρας με σκορ 5-1. Ο Ίβιτς είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παίχτες από την Κ20 λόγω της μικρής σημασίας που είχε ο αγώνας. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λάρισα με 2-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τους Μπεργκ και Λέτο να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα. ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ  μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας αλλά και τις εντυπώσεις στους Ζωσιμάδες με το τελικό σκορ στο 1-1. Ο Λεβαδειακός, αν και υποβιβασμένος, πήρε αναπάντεχη εκτός έδρας νίκη εναντίον του εξαιρετικού τη φετινή σεζόν Πανιωνίου με σκορ 1-3. Η Ξάνθη έχοντας για ακόμη μία φορά για τη φετινή σεζόν σε εξαιρετική μέρα τον Γιουνές, που σκόραρε δις, υποχρέωσε την ήδη υποβιβασμένη  Βέροια σε ήττα με 3-0. Ο Ατρόμητος έκλεισε τη σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο, αφού νίκησε με σκορ 4-1 τον Πλατανιά, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στην έδρα του Αστέρα.

Πλέον το ενδιαφέρον των φιλάθλων στρέφεται στον τελικό του κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Τον τίτλο θα διεκδικήσουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τον τελικό να πραγματοποιείται στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ, μετά την πραγματοποίηση του τελικού του κυπέλλου, θα πάρουν σειρά τα πλέι οφ, όπου ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και την έξοδο στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: