Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη {photos}

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, “Street Food VS New Gastronomy”, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στις αποθήκες του Παλαιού Λιμανιού Θεσσαλονίκης με συντονιστές τον Βασίλη Καλλίδη, σεφ του Street Food, και την Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια και food blogger. Το κλίμα ήταν ευχάριστο με σπουδαστές των σχετικών ειδικοτήτων από το ΙΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης και το ΙΙΕΚ Δέλτα Ιωαννίνων, οι οποίοι ταξίδεψαν από τα Ιωάννινα για να βρίσκονται εκεί και να παρακολουθήσουν το συνέδριο. Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις γεύσεις, «οι δημοσιογράφοι τσακώνονται, ενώ οι γεύσεις ποτέ», τόνισε η κ. Ψυχούλη, και τις διαφορές μεταξύ του street food και της Γαστρονομίας, «το street food είναι γενικά το ‘’φαγητό του δρόμου’’, αν επιχειρήσεις να φτιάξεις σουβλάκι σπίτι σου θα είναι… ‘’σαν σουβλάκι’’, δεν θα είναι σουβλάκι, αν ο σουβλατζής φτιάχνει το σουβλάκι χάλια, είναι τεχνική. Ουσιαστικά είναι το φαγητό που μπορείς να βρεις στο δρόμο», πρόσθεσε η κ. Ψυχούλη. Στο τέλος του συνεδρίου ακολούθησε  μπουφές από τους σπουδαστές για τους παρευρισκόμενους. 





Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Άγγελος Χόρτης
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: