Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Γιορτή Γαλλοφωνίας στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων {photos}


*Του Παναγιώτη Μαλτέζου
Διεξήχθη σήμερα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο κεντρικό κτίριο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων η ετήσια Γιορτή Γαλλοφωνίας, μια γιορτή εκτίμησης των δράσεων που αποσκοπούν στην αναγνώριση της αξίας της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας. Στην εκδήλωση μίλησε η κ. Στέλλα Παπαπαύλου, υπεύθυνη του Τομέα Ξένων Γλωσσών του ΙΕΚ,που καλωσορίζοντας το κοινό υπογράμμισε τη σημασία των γαλλικών ως εργαλείο επικοινωνίας, και έκανε μια περιγραφική εισαγωγή στην έννοια της Γαλλοφωνίας.


Μετά την εισαγωγή τον λόγο πήρε η εκλεκτή καλεσμένη της εκδήλωσης, η κυρία Ευφροσύνη Μάρκου, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου. Η κυρία Μάρκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας αφιερωμένος στη Γαλλοφωνία, για αυτό οι εκδηλώσεις που την αφορούν γίνονται αυτόν τον μήνα.Συνέχισε δηλώνοντας ότι ο στόχος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου είναι να φέρει κοντά τις δύο κουλτούρες, την ελληνική και τη γαλλική και παρουσίασε κάποιες από τις δράσεις του συλλόγου, όπως τη ξενάγηση Γάλλων μαθητών στη πόλη μας, υποστήριξη στο Europ’Raid,ποδηλατικό μαραθώνιο που περνά φέτος από τη χώρα μας και εκδηλώσεις γαστρονομικής και λογοτεχνικής φύσεως.

Με το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ συνεργασίας που εκπονήθηκε από τα τμήματα Κομμωτικής, Αισθητικής, Σχεδίου Μόδας και Τεχνικών Φαρμάκων και Καλλυντικών,όπου με τη βοήθεια της κομμωτικής,του μακιγιάζ, των ρούχων και των αξεσουάρ, μια Ελληνίδα «μεταμορφώθηκε» σε Γαλλίδα! Επιπλέον, οι επισκέπτες της εκδήλωσης γεύτηκαν παραδοσιακή γαλλική κουζίνα που ετοίμασαν τα τμήματα Μαγειρικής και Αρτοποιών-Ζαχαροπλαστών, με το μενού να απαρτίζεται από φαγητά όπως τo boef bourguignon, τα γνωστά croissant, κρέπες και άλλα.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες:Παναγιώτης Μαλτέζος
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: