Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Τουρκική πρόκληση: Η Ψέριμος είναι Τουρκική!


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, είτε από επίσημα χείλη, είτε από τον Τύπο της γειτονικής χώρας.Σύμφωνα με το protothema.gr και το liberal.gr, σειρά σήμερα παίρνει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sözcü, η οποία κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο άρθρο για την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κάλυμνο και την Ψέριμο. Σε αυτό αναφέρονται στην Ψέριμο ως τουρκικό νησί και μάλιστα έχουν και χάρτη που δείχνουν την απόστασή της από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και τη δείχνουν ως τουρκικό έδαφος που παρανόμως έχει πάνω ελληνική σημαία.


Όπως γράφει ο Τούρκος συντάκτης, ο Έλληνας πρόεδρος (αναφέρεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο) πήγε στο «κατεχόμενο νησί» και η επίσκεψη του, η οποία χαρακτηρίζεται ως «σκάνδαλο», καλύφθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Ψέριμος ανήκει στα «18 τουρκικά νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή» και μεταφέρονται και οι δηλώσεις Παυλόπουλου για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επίσης στην εφημερίδα μιλάει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Ümit Yalım ο οποίος λέει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν 18 νησιά που η Ελλάδα κατέλαβε ενώ είναι τουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: