Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Απειλή Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Εγώ θα έρθω, δε με σταματάει κανείς!


Λίγες ώρες αφού οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το χώρο όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει πολιτική συγκέντρωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα πως δεν… υποχωρεί, δίνοντας συνέχεια στον "πόλεμο" Γερμανίας – Τουρκίας."Θα πάω. Κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει", δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εφημερίδα Hurriyet μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου των δημοτικών αρχών του Αμβούργου ότι έκλεισε το κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός επειδή δεν διέθετε… σύστημα πυρανίχνευσης. Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, αναζητείται νέος χώρος για τη συγκέντρωση του Τσαβούσογλου.


Click4more: Γερμανοί της Τουρκίας σε Ερντογάν: Το παράκανες!
Όλα αυτά στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε για ναζιστικές πρακτικές από πλευράς της Γερμανίας επειδή οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να ανακαλέσουν την άδεια για την πραγματοποίηση τριών άλλων συγκεντρώσεων υπέρ του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για μεταρρύθμιση του τουρκικού Συντάγματος και για ενίσχυση των εξουσιών του.

Ο Ερντογάν χρειάζεται ισχυρή στήριξη από την τουρκική κοινότητα της Γερμανίας που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους για να διασφαλίσει την ενίσχυση των εξουσιών του, κάτι που όπως ο ίδιος διατείνεται είναι απαραίτητο για την ασφάλεια μιας χώρας που αντιμετωπίζει απειλές από ισλαμιστές και κούρδους ενόπλους και η οποία ακόμη ανακάμπτει από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Δυτικοευρωπαίοι αξιωματούχοι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον δημοκρατικό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: