Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δολοφόνος οδηγών ταξί: Νέο στοιχείο "κλειδί" για το προφίλ του μανιακού! Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Με μυστικές παγίδες, μπλόκα, αλλά και έρευνες πόρτα πόρτα, προσπαθούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, να εντοπίσουν το μανιακό, δολοφόνο που προκαλεί φόβο θανάτου στις πιάτσες των οδηγών Ταξί.Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί με οδηγό τους την ελλιπή περιγραφή του δράστη από το 32χρονο οδηγό ταξί, που γλίτωσε την ζωή του παρά τρίχα, ερευνούν πόρτα πόρτα σε συγκεκριμένες περιοχές της Κηφισιάς και όχι μόνο, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.



Βέβαια το πασιφανές είναι η οδός Χ. Τρικούπη στην Κηφισιά, όπου ο «μανιακός» οδηγεί τα θύματα του. Τα οδηγεί μέχρι εκεί γιατί γνωρίζει την περιοχή και ίσως να διαμένει κάπου εκεί κοντά; Ή διότι εκεί έχει αφήσει το μέσο διαφυγής του έπειτα από την πράξη του και παράλληλα η συγκεκριμένη οδός δεν διαθέτει κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας; Αυτά είναι τα ερωτήματα, στα οποία προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ήδη στο τραπέζι των ερευνών έχουν πέσει 10 καταγγελίες οδηγών ταξί, οι οποίοι μιλούν στους Αστυνομικούς για περίεργους πελάτες που πήραν κούρσα, και φαίνεται να έχουν τα χαρακτηριστικά του "μανιακού". Και στις 10 περιπτώσεις οι ταξιτζήδες μιλούν για άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο φορούσε αθλητικές φόρμες και κουκούλα, ακόμα και την στιγμή που επιβιβαζόταν στο πίσω δεξί κάθισμα του οχήματος.

Όπως εμφανίστηκε δηλαδή ο δράστης στις 10 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Ν. Ερυθραίας, στον 32χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος στην κυριολεξία είχε άγιο και γλίτωσε την ζωή του, παρά το γεγονός πως ο δράστης τον πυροβόλησε τρεις φορές στο πίσω μέρος του κρανίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός που προβληματίζει τους αστυνομικούς σε σχέση με τις συγκεκριμένες μαρτυρίες των οδηγών ταξί, είναι οι διαφορετικές περιοχές, όπου επιβίβασαν το ύποπτο άτομο και κυρίως η κατάληξη της διαδρομής.

Δηλαδή, μόλις οι δυο μαρτυρίες έχουν να κάνουν με την περιοχή της Κηφισιάς, όπου φαίνεται πως είναι το κυρίως πεδίο δράσης του δράστη. Οι υπόλοιπες μαρτυρίες περιέχουν διάφορες περιοχές της Αττικής, από τα Δυτικά, μέχρι και τα Νοτιανατολικά προάστια του Νομού.

Μια σημαντική πληροφορία που μετέδωσε ο ALPHA είναι το γεγονός πως μέσα στο ταξί του δολοφονημένου οδηγού, οι αστυνομικοί βρήκαν το ταξίμετρο κλειστό. Το ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι να το έκλεισε ο δράστης, ώστε να παραπλανήσει τις αρχές και να μην μπορούν να υπολογίσουν τη διαδρομή. Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως ο δολοφόνος είναι σχετικός με τον χώρο των οδηγών ταξί, καθώς ένας απλός επιβάτης δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Οι αστυνομικοί, εκτός από τις παραδοσιακές μεθόδους έρευνας, χρησιμοποιούν συγκεκριμένο τέχνασμα, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες και γιατί όχι να στήσουν κυριολεκτικά μια έξυπνη "παγίδα" στο δράστη, ώστε να τον συλλάβουν και μάλιστα επ’ αυτοφώρω, εν προκειμένω με το μετασκευασμένο 22αρι πιστόλι ανά χείρας, την ώρα που θα προσπαθεί να δολοφονήσει κι άλλο οδηγό Ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: