Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Παρουσιάστηκε στα Γιάννενα «Ο Έλληνας Τούρκος» του Χρίστου Χριστοδούλου {Φωτογραφίες}


Παρουσίασε στα Γιάννενα το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Έλληνας Τούρκος» ο συγγραφέας Χρίστος Χριστοδούλου, χτες το απόγευμα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Στον όμορφο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου Αργυροτεχνίας ο συγγραφέας σύστησε στους βιβλιόφιλους της πόλης το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του το οποίο θα χαρίσει σε όσους επιλέξουν να το διαβάσουν, πλούσιες εμπειρίες από ιστορικά γεγονότα, εκ των οποίων πολλά παρέμεναν άγνωστα μέχρι και σήμερα. Ειδικότερο, το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία ενός Έλληνα από τη Χίο, την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οποίος κατάφερε από σκλάβος να φτάσει στο θρόνο του Μεγάλου Βεζίρη. Ένα πρόσωπο υπαρκτό που δεν απασχόλησε την χώρα μας και έμεινε στην αφάνεια παρά την Ελληνική του καταγωγή.


Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος και ποιητής Μίλτος Γήτας ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης, Μωυσής Ελισάφ καθώς και ο καθηγητής και συγγραφέας Σπύρος Γόγολος.

Οι δυο τους κατάφεραν με εύστοχα σχόλια και σημειώσεις να μεταφέρουν με πολύ ωραίο τρόπο στα αυτιά των παρευρισκόμενων όλα εκείνα που έπρεπε να γνωρίζουν για το βιβλίο. Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να περάσουν το απόγευμα τους παρακολουθώντας την όμορφη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρίστου Χριστοδούλου και το γεγονός ότι στεγάζονταν στον όμορφο διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας την έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή.








Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: