Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ: Νέα μεταβολή του καιρού από αύριο Παρασκευή


Χειμωνιάτικα στοιχεία θα περιέχει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα κινηθεί προς την περιοχή μας προκαλώντας βροχές, τοπικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίες, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της περιφέρειας. Πιο αναλυτικά:Πέμπτη (9/3/2017): Νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές οι οποίες από το μεσημέρι θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου αναμένουμε την Πέμπτη.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, 4 έως 14 στα ημιορεινά και από 2 έως 9 βαθμούς στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοανατολικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.Παρασκευή (10/3/2017): Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής με νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της περιφέρειας και έως το βράδυ σε ολόκληρη την Ήπειρο. 

Τα φαινόμενα αργά το βράδυ τοπικά θα ενταθούν, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά – βορειοδυτικά έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, στους 13 στα ημιορεινά και στους 9 στα ορεινά, από το βράδυ όμως, ξημερώματα Σαββάτου, και κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.Από το Σάββατο (11/3/2017) ο καιρός σταδιακά και από τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας θα βελτιωθεί, με τη θερμοκρασία όμως να σημειώνει περαιτέρω πτώση. Στα ανατολικά ορεινά βελτίωση αναμένεται από τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ μέχρι τότε το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι νεφώσεις και οι ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: