Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ

Με δελτίο τύπου η διοίκηση του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων έκανε γνωστή τη συνεργασία της Σχολής Προπονητών με το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες»ξ του ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών, που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν εθελοντικά, στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.



Στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων» οι σπουδαστές θα μυηθούν και θα αποκτήσουν εμπειρία στις βασικές αρχές, που διέπουν τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και θα παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς μια σειρά από δράσεις όπως παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, καθώς και βιωματικών εμπειριών ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν ομιλίες και σεμινάρια για θέματα διατροφής, ψυχολογίας και πρώτων βοηθειών από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών διεξάγονται σε 10 διαφορετικά στάδια της χώρας και είναι αφιερωμένα στις τέσσερις (4) μεγάλες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθε, την αφοσίωση, τον σεβασμό και την ομαδικότητα.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ κ. Αλεξίου Μιχάλης δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, που υλοποιούμε την φετινή εκπαιδευτική χρονιά, με σκοπό το άνοιγμα της Δωρεάν Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων», ενώ ο Επικεφαλής του προγράμματος της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Αργυρίου Βασίλης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε την πρόταση του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων, αφού συνάδει με τους στόχους και τις αξίες του προγράμματος, που υλοποιούμε τα τελευταία τρία χρόνια, προσφέροντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωτόγνωρες αθλητικές εμπειρίες σε συνολικά 15.000 παιδιά, 7-12 ετών, 450 προπονητές και γενικότερα 125 ποδοσφαιρικές Ακαδημίες ερασιτεχνικών σωματείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: