Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη μετά την έκρηξη φακέλου - βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Συναγερμός έχει σημάνει πλέον σε όλη την Ευρώπη μετά την έκρηξη που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι όταν υπάλληλος άνοιξε φάκελο - βόμβα που εξερράγη στα χέρια της. Οι πληροφορίες για την κατάσταση της γυναίκας είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ από την έκρηξη υπάρχει ένας νεκρός ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για έναν τραυματία.



Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό. Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού στον αριθμό 66 της λεωφόρου Ιενά. Το κτίριο έχει εκκενωθεί, με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: