Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μέρκελ κατά Ερντογάν: Η Ολλανδία έχει τη στήριξή μου στο θέμα περί «ναζί και φασισμού»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέρριψε ως κατηγορηματικά απαράδεκτες τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ολλανδία αποκαλώντας την «ναζιστικό κατάλοιπο», μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών σήμερα, ενώ επισήμανε ότι τα σχόλια που επικαλούνται το ναζιστικό παρελθόν είναι άστοχα.Ο Ερντογάν αποκάλεσε τους Ολλανδούς «κατάλοιπο των ναζί, φασίστες» το Σάββατο, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί εκεί.



«Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με Εθνικοσιαλισμό όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο πρόεδρο» επισήμανε η Μέρκελ, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί στις οποίες ο ίδιος είχε προβεί καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη (των θυμάτων). Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του Εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η Ολλανδία μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξή κι αλληλεγγύη μου σε αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: