Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πρόστιμα της Τροχαίας ανάλογα με το εισόδημα εξετάζει η κυβέρνηση

Το μέτρο της επιβολής προστίμου ανάλογα με το εισόδημα για παραβιάσεις του ΚΟΚ εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός, Νίκος Μαυραγάνης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην εθνική Αθηνών – Λαμίας, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε  στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το υπουργείο. 



«Πρόσφατα υπήρξε επαφή με την διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την οδική ασφάλεια, όπου προτάθηκαν από το υπουργείο δύο προτάσεις σε καινοφανή κατεύθυνση. Η πρώτη αφορά την αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα» είπε συγκεκριμένα και σημείωσε: «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα ... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά». 

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», σημείωσε.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».

Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση», συνέχισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: