Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Στέφθηκε με επιτυχία ο 3ος Μαραθώνιος Γαλλόφωνης ανάγνωσης {Φωτογραφίες}


*Του Νίκου Αντωνίου
Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Μαραθώνιος Γαλλόφωνης Ανάγνωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου στη Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη. Ο Μαραθώνιος διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Γαλλοφωνίας, ξεκινώντας από τις έντεκα το πρωί έως και τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου. Και φέτος, τον Μαραθώνιο φιλοξένησε η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη στο κεντρικό της Αναγνωστήριο καθώς και στο χώρο του Παιδικού Τμήματος, τα οποία είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα. Στόχος του Μαραθωνίου δεν ήταν άλλος από την ανάδειξη της Γαλλικής γλώσσας σε συνδυασμό πάντα με την Ελληνική καθώς και τη δημιουργία στενότερων σχέσεων με την ανάγνωση.


Η φετινή εκδήλωση εστίαζε σε ένα όμορφο λογοτεχνικό ταξίδι, από την Κίνα στην Ελλάδα και από τα Βαλκάνια στην Ιαπωνία και όλα αυτά μέσα από την ανάγνωση διηγημάτων της Ανατολής της Marguerite Yourcenar, στην οποία και ήταν σε έναν μεγάλο βαθμό αφιερωμένος ο φετινός Μαραθώνιος. Την ανάγνωση των διηγημάτων προς το κοινό, ανέλαβαν οι καταλληλότεροι άνθρωποι, άνθρωποι που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο των γραμμάτων και των βιβλίων. Συγγραφείς, ποιητές, καθηγητές, ηθοποιοί και άλλοι, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους διαβάζοντας ο καθ’ ένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, μοναδικά αποσπάσματα από τα διηγήματα της Marguerite Yourcenar, τόσο στην Ελληνική γλώσσα όσο και στη Γαλλική. 


Την εκδήλωση συνόδευαν γλυκιές μελωδίες μουσικών οργάνων ενώ τη δική της ξεχωριστή πινελιά έδωσαν με την συμμετοχή τους και το τραγούδι τους μαθητές από διάφορα Γυμνάσια της πόλης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση με την όμορφη παρουσία του, δείχνοντας πως η αξία των γραμμάτων και των βιβλίων διατηρείται αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια.








Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου 
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: