Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μια σκοτεινή και ατίθαση διαδρομή στους αχανείς δρόμους της Αμερικής προσφέρει το νέο βιβλίο του Χρήστου Τερζίδη Franklin, Killer on the Road

Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Καπλάνειο Cafe την Tετάρτη, μέσα από την παρουσίαση του Μίλτου Γήτα και του Αλέκου Καρύτσα, αλλά και του ίδιου του συγγραφέα ξεδιπλώθηκε η σκοτεινή και ατίθαση διαδρομή των ηρώων στους αχανείς δρόμους της Αμερικής. Οι τρεις παρουσιαστές συμφώνησαν στο εξής: το αστυνομικό και ψυχολογικό αυτό μυθιστόρημα είναι ένα «ιδιαίτερο» βιβλίο. Ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτηρίζει ως το πιο σκοτεινό που έχει γράψει. Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται μπρος στα μάτια των παρευρισκόμενων. Δύο δημοσιογράφοι με εντελώς αντίθετους χαρακτήρες ξεκινούν μια περιπέτεια κυνηγώντας τον Franklin έναν κατά συρροή δολοφόνο. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου έχουν χαρακτηριστικά του συγγραφέα που βιωματικά και μέσα από τις ίδιες του τις λέξεις μας ξετυλίγει τους σκοτεινούς του δρόμους με πολλές ανατροπές στην διαδρομή.


Το βιβλίο αγγίζει την σκοτεινή πλευρά κάθε ανθρώπου καθώς καθένας από εμάς είναι εν δυνάμει δολοφόνος, βιαστής αλλά και ήρωας, ηγέτης. Λόγω της περιγραφικής γραφής του συγγραφέα γεννάται το ερώτημα το βιβλίο περιγράφει πραγματικά γεγονότα ή είναι απλά ένα δυνατό μυθιστόρημα; Η απάντηση που δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας είναι «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθετέ την αλήθεια και αυτός είναι να διαβάσετε το βιβλίο μέχρι το τέλος».

Ρεπορτάζ: Νίκος Καλαντζής 
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: