Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος!


H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογήθηκε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.Εκτός του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν οι κ.κ. Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ, Πιερ Μοσκοβισί της Κομισιόν, Κλάους Ρέγκλινκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμό Στήριξης και πιθανώς ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ.Στόχος της συνάντησης θα είναι να γεφυρωθεί η απόσταση κατ΄ αρχήν μεταξύ των ίδιων των θεσμών ώστε αυτοί, με ενιαία πλέον θέση, να αναζητήσουν πεδίο συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των πιστωτών θα προτείνει στην Αθήνα ένα πακέτο μέτρων ίσο με 2% του ΑΕΠ, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που μετά το 2018 προκύψει απόκλιση στους στόχους του προγράμματος.

Ο χρόνος μετράει κυριολεκτικά αντίστροφα καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι αν τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν υπάρξει συμβιβασμός που θα εξασφαλίζει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: