Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πρόκληση δίχως όρια! Οι Τούρκοι έστειλαν το Τσεσμέ στο Αιγαίο!

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος TCG CESME έστειλε για έρευνες στο Αιγαίο η Τουρκία! Δείχνοντας έτσι πως επιλέγει νέα μέθοδο για να προκαλέσει την χώρα μας αφού διαπίστωσε ότι η τεχνική των ψευδών «επεισοδίων» που μετέδιδαν συνεχώς τα τουρκικά ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε τα... επιθυμητά «αποτελέσματα».Σύμφωνα με πληροφορίες το TCG CESME συνοδεύεται από μονάδα επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) σε διεθνή ύδατα ενώ μια Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους.



Όπως έγινε γνωστό το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα από τις 9 Φεβρουαρίου «μέχρι νεωτέρας» σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε. Με την κίνηση αυτή η Άγκυρα αποσκοπεί να θέσει επί τάπητος της παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Φαίνεται ότι μετά αποτυχημένα στημένα επεισόδια με «καταδιώξεις» σκαφών του ΛΣ σειρά έχει κάτι πιο «δραστικό» με αποτέλεσμα να απαιτείται εγρήγορση από ελληνικής πλευράς καθόσον οι περιοχές έρευνας του TCG CESME βρίσκονται εντός ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: