Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ζουράρις για νέα μέτρα: «Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019»!

Την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, φροντίζοντας να εκπλήξει με την απάντησή του.«Να δούμε πώς θα είναι το πακέτο μέτρων που μας προτείνουν. Εάν δεν επιβαρύνουμε καθόλου ούτε τη φορολογία ούτε τις συντάξεις για το 2017 και το 2018 και πούμε για μέτρα που θα αφορούν για μετά το 2019 βλέπουμε. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», δήλωσε στα Παραπολιτικά FM σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.



Ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε πως «εάν πούμε ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση αρχίσει μετά το 2019, σημαίνει ότι κερδίσαμε δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση, αυτό σημαίνει αντίσταση», ενώ διερωτήθηκε εάν το 2019 θα υπάρχει Ελλάδα, αν θα υπάρχει Γερμανία, αν θα υπάρχει ΕΕ. Υπογράμμισε, πάντως, πως εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί νέα μέτρα για τώρα, θα είναι μία βαριά ήττα. 

Όσον αφορά στην καθυστέρηση στην αξιολόγηση, απάντησε πως «στη διαπραγμάτευση είναι δύο. Η Ελλάς είναι νικημένη. Ο νικημένος έχει μια τάση να επιβάλλει απολύτως την ισχύ του. Αν καθυστερεί η διαπραγμάτευση είναι γιατί αντιστεκόμαστε. Ποικιλοτρόπως».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πληροφορίες περί κατάργησης της διδασκαλίας της «Αντιγόνης» στο Λύκειο, τονίζοντας πως δεν έχει ιδέα για το εάν υπήρξε σχετική εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπήρξε καπνός χωρίς φωτιά, ενώ χαρακτήρισε φρικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: