Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ρόδος: Μάνα και πατριός τη βίαζαν από τα 14 - Τα αδέρφια «καίνε» τους γονείς-τέρατα


Ούτε μέρα δεν μείωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την ποινή των 20 ετών κάθειρξης που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα, ο 55χρονος πατριός και η 44χρονη μητέρα για τον συστηματικό βιασμό της 18χρονης κόρης τους, από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών.Συγκεκριμένα, ένορκοι και δικαστές ομόφωνα αποφάσισαν την ενοχή του 55χρονου και της 44χρονης στους οποίους και επέβαλαν ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ στον πατριό επιβλήθηκε και φυλάκιση έξι μηνών για τις ποσότητες των ναρκωτικών που είχαν εντοπιστεί κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του.Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε η νεαρή κοπέλα, η οποία για ακόμη μία φορά περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, τα βασανιστήρια που βίωνε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από τον άνθρωπο που την έφερε στον κόσμο και τον σύντροφό της.


Τρέμοντας ολόκληρη και με φωνή που συχνά «έσπαγε» από το κλάμα, η 18χρονη μίλησε στην κατάθεσή της για τη ζωή της, η οποία είχε μετατραπεί σε κόλαση, προτού καλά - καλά συμπληρώσει τα 14 χρόνια της.

«Ζούσα έναν εφιάλτη. Κοιμόμουν, ξυπνούσα και ξαναζούσα το ίδιο μαρτύριο» είπε χαρακτηριστικά η 18χρονη, περιγράφοντας με συγκλονιστικές λεπτομέρειες αυτά που της έκανε ο πατριός της με την συγκατάθεση και βοήθεια -αρκετές φορές- της ίδιας της μητέρας της!

Η ίδια μίλησε και για τους άλλους περιορισμούς που είχε υποστεί αφού το μόνο που της επέτρεπαν να κάνει ήταν να πηγαίνει στο σχολείο και αμέσως μετά έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι. Καμία επαφή ή συναναστροφή με συγγενείς ή φίλους όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της, ενώ κάποια περίοδο που το επιχείρησε αυτό, εισέπραξε απειλές ακόμη και για την ίδια της τη ζωή τόσο από τον πατριό της όσο και από την μητέρα της. Και τα χρόνια περνούσαν, και οι δύο κατηγορούμενοι βίαζαν εκτός από το σώμα και την ψυχή του νεαρού κοριτσιού.

Και οι δύο κατηγορούμενοι -σύμφωνα με πληροφορίες- απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν πως όλα όσα, με τόσες φρικιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε η 18χρονη κοπέλα, ήταν της φαντασίας της.

Συγκεκριμένα, ο πατριός δήλωσε πως ήταν στοργικός με όλα τα παιδιά της συντρόφου του, τα οποία φρόντιζε και αγαπούσε σαν δικά του. Από την πλευρά της η 44χρονη ισχυρίστηκε πως εκείνη ήταν θύμα βιασμού από τον πρώην σύζυγο της, και επειδή τις καταστάσεις αυτές τις βίωσε η νεαρή κοπέλα για αυτό και έπλασε όλη αυτή την ιστορία.

Όμως κανένας από τους ισχυρισμούς αυτούς δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο είχε την ευκαιρία να ακούσει και τα ανήλικα αδέλφια της 18χρονης, οι καταθέσεις των οποίων «έκαψαν» τους κατηγορούμενους και κυρίως τον 55χρονο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τα παιδιά περιέγραψαν σκηνές που έτυχε να δουν στο σπίτι τους, με τον πατριό να εξέρχεται από το δωμάτιο της αδελφής τους με το εσώρουχο, είπαν ότι συχνά τους κλείδωνε έξω από το σπίτι ή τους έστελνε στο σπίτι της γιαγιάς τους κ.ά.  Αλλά και η γιαγιά η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων πως η συμπεριφορά της κόρης της (της 44χρονης κατηγορούμενης) άλλαξε από τον καιρό που γνωρίστηκε με τον 55χρονο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκομίστηκε αποδεικνύει πως δεν υπάρχει ίχνος ψεύδους στις καταθέσεις της νεαρής κοπέλας.

Καταδικαστικός ήταν στην πρόταση του και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή τόσο της μητέρας όσο και του πατριού και να κριθούν ένοχοι όπως πρωτοδίκως.
Δικηγόρος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: