Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Λαμία: Tα άγνωστα μυστικά πίσω από τη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα - Οι αναρτήσεις του δράστη


Ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα στα δικαστήρια Λαμίας θα απολογηθεί στη 13:00 το μεσημέρι, ο 39χρονος από τις Σοφάδες Καρδίτσας, που κατηγορείται ότι διέπραξε την άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία. Πέρα από το DNA που ταυτοποιήθηκε και όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εις βάρος του οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, στην παραληρηματική απολογία του, ο 39χρονος εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του «Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, εγώ τη σκότωσα, αλλά δεν θυμάμαι πως το έκανα» είπε, ενώ σε κάποια άλλη στιγμή ο φερόμενος ως δράστης του φονικού, φέρεται να είπε «Αν το έχω κάνει εγώ μου αξίζει η θανατική ποινή. Δεν επιτρέπεται να αφαιρείς μια ζωή, που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις». Σήμερα όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, Λεωνίδας Κουμπούρας (κατά σύμπτωση έχει το ίδιο επώνυμο με το θύμα), ο οποίος το περασμένο Σάββατο μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του...


Επιθετική συμπεριφορά που προμήνυε ότι μπορεί να προκαλέσει κακό εκδήλωνε ο 39χρονος τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τον ''Ελεύθερο Τύπο'' έβριζε χυδαία αυτούς που θεωρούσε αντιπάλους του φορέα ''Ελλήνων Συνέλευσις'' του Αρτέμη Σώρρα, του οποίου ήταν ενεργό μέλος, κάνοντας περιοδίες σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από τις απειλές που εξαπέλυε εναντίον των «ανθελλήνων» και των «Εβραίων», προχωρούσε σε αναρτήσεις που έδειχναν ψυχολογική ανισορροπία. Σε μία από τις αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ, στο Facebook, στις 23 Δεκεμβρίου 2016, γράφει ότι ετοιμάζει χειρουργείο για να προχωρά σε επεμβάσεις: «Είχα παραγγείλει ένα χειρουργείο για πολύ λεπτές επεμβάσεις και δύσκολα περιστατικά. Είναι έτοιμο. Να δούμε ποιος θα κάνει χρήση πρώτος, αλλά και ποιος θα κάνει την επέμβαση. Δεν είναι να παίζεις με το νυστέρι στα χέρια».

Ο 39χρονος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε «πόλεμο» με πρωτοκλασάτο στέλεχος του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», με το οποίο στο παρελθόν είχε στενότατες σχέσεις και εμφανιζόταν συχνά μαζί του σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Αφορμή για να διαρραγούν οι σχέσεις τους έγινε η ενασχόλησή του με «θεραπευτικά σκευάσματα». Ο 39χρονος έφτανε στο σημείο να αναρτά στο Διαδίκτυο φωτογραφίες των σκευασμάτων, διαφημίζοντας ότι θεραπεύουν τον καρκίνο. Στις 7 Ιουλίου 2016 έγραψε: «Θεραπεία με πικραγγουριά κατά του καρκίνου και κατά της χοληστερίνης». Το διάστημα που καταζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου, έγραφε σε κατάσταση σύγχυσης στο Facebook ότι ο ομοϊδεάτης του είναι αυτός που ευθύνεται για την καταδίωξή του.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Αρτέμης Σώρρας κρατά αποστάσεις από τον φερόμενο ως δράστη, δηλώνοντας ότι «κερδοσκοπούσε εις βάρος του αγώνα μας». Ο κατηγορούμενος πάντως, συμμετείχε σε δεκάδες εκδηλώσεις του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», παραχωρώντας ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, προβάλλοντας το επιχείρημα της εξαγοράς του ελληνικού χρέους με τα 600 δισ. του Σώρρα.

Εμφανιζόταν, μάλιστα, για συμπαράσταση σε αίθουσες δικαστηρίων όπου εκδικάζονταν υποθέσεις του Αρτέμη Σώρρα. Στις 30 Οκτωβρίου 2016 ανέβασε στο Facebook φωτογραφία μέσα από τη δικαστική αίθουσα, γράφοντας: «Από νωρίς στην πρώτη σειρά. Είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αφτιά μου ότι τα 600 δισ. είναι κατατεθειμένα από τον Σώρρα στο όνομα της κυρίαρχης ελληνικής Δημοκρατίας. Και τώρα, ανθέλληνες, προδότες βουλευτές και παρατρεχάμενοι έρχεται η σειρά σας». Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και μετά την αποκάλυψη ότι ο 39χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της 45χρονης, υπάρχουν «ομοϊδεάτες» του δράστη που του συμπαραστέκονται διαδικτυακά με σχόλια όπως «θα δώσουμε 100 δισεκατομμύρια για να μείνει ελεύθερος ο συνέλληνας Χρήστος».

Στον παράξενο κόσμο του φορέα του Αρτέμη Σώρρα φαίνεται πως είχε εισχωρήσει και η άτυχη Θώμη Κουμπούρα, η οποία είχε συνάψει σχέση με το δράστη. Ο Μπαλαντίνας την επισκεπτόταν συχνά στο σπίτι της στη Λαμία περνώντας αρκετές ώρες μαζί. Αυτό έγινε και το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία ο 39χρονος δολοφόνησε τη Θώμη Κουμπούρα, η οποία βρέθηκε νεκρή την επόμενη ημέρα από τον αδερφό της.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: