Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για την δραχμή


«Οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη «περί δραχμής» (αλλά και οι δήθεν διορθωτικές του), δεν εξυπηρετούν παρά τις προθέσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει την θέση του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.«Μέρος της ιστορίας μας είναι και ο χορός του Ζαλόγγου. Υπάρχει λόγος να συζητήσουμε και γι' αυτό τώρα στη Βουλή;», αναρωτήθηκε μέσω facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.


«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμάει ένα στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη σχετικά με το νόμισμα.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε θέση γράφοντας: «Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή, συντελείται ήδη μια τεράστια βλάβη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας σε μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που δεν είναι μόνο οικονομική. Η νοοτροπία αυτή τροφοδοτεί και ανακυκλώνει την αβεβαιότητα, αποτρέπει την επιστροφή των καταθέσεων, αποθαρρύνει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, κάνει τις άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης δύσπιστα για την πραγματική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητα της χώρας να βγει από την περιδίνηση της κρίσης. Η χώρα έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά αυτή τη συνεχή παλινδρόμηση. Τη διπλή γλώσσα. Το παιχνίδι με τη φωτιά γύρω από το Grexit και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που από διαπραγματευτικά «όπλα» της κυβέρνησης μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ.

Το πρόβλημα είναι πλέον η ίδια η παρουσία αυτής της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών στελεχών της. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: