Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ίμια: Συντηρεί την ένταση η Τουρκία – Καταγγέλλουν "παραβίαση" από ελληνικά σκάφη!

Με κάθε τρόπο φροντίσουν να προκαλούν την Ελλάδα οι Τούρκοι. Μετά το προκλητικό non paper σύμφωνα με το οποίο δεν εκδόθηκαν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί γιατί έχουν κάνει συμφωνία να δώσουν απόρρητες πληροφορίες, η Άγκυρα συνεχίσει τις προκλητικές κινήσεις με επίκεντρο τα Ίμια.Ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από το τραγικό δυστύχημα με τη συντριβή του ελικοπτέρου του πολεμικού Ναυτικού και το θάνατο τριών Ελλήνων αξιωματικών, η Άγκυρα "εφηύρε" πρόκληση της Ελλάδας στα Ίμια και παραβίαση των χωρικών της υδάτων (!) στα Ίμια!



Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan, σύμφωνα με το οποίο στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31.01.2017) δυο ελληνικά σκάφη πέρασαν ανάμεσα στις βραχονησίδες και «μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι επικράτησε 45λεπτη ένταση και πως τα δυο ελληνικά σκάφη αποχώρησαν με παρέμβαση πέντε τουρκικών σκαφών, μεταξύ των οποίων ενός περιπολικού του λιμενικού σώματος.

«Η ένταση τελείωσε όταν τα ελληνικά σκάφη αποχώρησαν προς την Κάλυμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή, συνεχίζεται».

Ωστόσο, το πρακτορείο Ανατολή δεν κάνει καμία αναφορά σε επεισόδιο στα Ίμια, ούτε και σε παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό και αναφέρει πως δυνάμεις και από τις δυο πλευρές απλά παραμένουν σε επιφυλακή γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Την προπαγανδιστική πρόκληση της Άγκυρας περί νέου επεισοδίου διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο και το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το onalert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: