Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Δεν λέει να φύγει ο χιονιάς

Ο χιονιάς έχει έρθει για να μείνει και να κάνει δύσκολη τη ζωή μας! Με τα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο να μην έχουν αντιμετωπιστεί και ενώ δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ο καιρός παραμένει αγριεμένος και τις επόμενες μέρες, αφού από την Τετάρτη έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, από τα δυτικά.Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας, τις επόμενες ώρες και μέχρι το βράδυ της Τρίτης (10.01.2017) ο χιονιάς θα συνεχίσει να σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.



Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Συγχρόνως, από το βράδυ της Δευτέρας στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές καταιγίδες!

Το νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, με πυκνές χιονοπτώσεις, κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017) ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: