Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Έλληνας ο οδηγός που σκότωσε τρεις με το αυτοκίνητό του στη Μελβούρνη

Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο άνδρας που με το αυτοκίνητό του σάρωσε πεζούς στη Μελβούρνη προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί. Οπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα παιδάκι. Και οι τρεις χτυπήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της οδού Bourke και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.Από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν επίσης συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων οι 5 σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή είναι και ένα μωρό μόλις 3 μηνών! Επίσης τραυματισμένα είναι τρία παιδιά ηλικίας 2, 3 και 9 ετών.



Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και ότι η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι συνδέεται με ένα περιστατικό μαχαιρώματος σε σταθμό του μετρό στα νότια προάστια της Μελβούρνης που είχε σημειωθεί κάποια ώρα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες των ασυτραλιανών ΜΜΕ, ο άντρας έχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, εθισμού σε ναρκωτικά και ψυχικών προβλημάτων. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας πριν σαρώσει τους πεζούς είχε πάρει όμηρο και μια γνωστή στον ίδιο γυναίκα, η οποία, όμως, κατάφερε να απελευθερωθεί λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το περιστατικό που σε πολλούς ξύπνησε μνήμες από χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους στη Νίκαια και το Βερολίνο, δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε ανθρώπους να πηδάνε για να γλιτώσουν από το αυτοκίνητο. «Το μόνο που βλέπαμε ήταν το αυτοκίνητο και το μακελειό που προκάλεσε - άνθρωποι πηδούσαν δεξιά και αριστερά» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να πέφτει αδιακρίτως πάνω στους πεζούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: