Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια


Κακοκαιρία προβλέπεται από τη νύχτα της Κυριακής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές - παραθαλάσσιες περιοχές), τα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και από αύριο, Δευτέρα, και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.Πιο αναλυτικά:


α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

1. Από τη νύχτα σήμερα Κυριακή έως αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στέρεα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Από την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χωρά.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

2. Από τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: