Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Θρίλερ για 300 επιβάτες τρένου: Απεγκλωβίστηκε από τον Δομοκό και εγκλωβίστηκε ξανά

Περιπέτεια διαρκείας στο έλεος του χιονιά ζουν οι τριακόσιοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που νωρίτερα είχε εγκλωβιστεί επί τρεις ώρες στο ύψος του Δομοκού. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές που πήγαν στο Δομοκό από τον Παλαιοφάρσαλο, χάλασαν και οι δύο. Το τρένο, που ταξίδευε προς Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι. Μετά κόπων και βασάνων η μηχανή έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο και πριν από λίγο το προσέγγισε. Αυτή την ώρα, η αμαξοστοιχία κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα και βρίσκεται στο ύψος της Καρυάς - εκτιμάται ότι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα θα έχει φτάσει στο Λιανοκλάδι. 



Όμως, στο σημείο που κινείται η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή: Έχει ένα ρεύμα. Έτσι, το Intercity 52 που εκτελεί το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες και εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσει στην Αθήνα με καθυστέρηση μιας ώρας. Για να ξεκινήσει όμως, και πάλι το ταξίδι θα πρέπει να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό! 

Τι είχε προηγηθεί 
Απεγκλωβίστηκε τελικά λίγα λεπτά πριν από τις 3 το απόγευμα η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους περίπου 300 επιβάτες που ταξίδευαν από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη, και είχαν εγκλωβιστεί στο ύψος του Δομοκού, για περίπου 3 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, η μηχανή του συρμού βραχυκύκλωσε και το τρένο ακινητοποιήθηκε. Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε καθώς η μηχανή αντικατάστασης που έπρεπε να φτάσει στο σημείο από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων δεν μπορούσε να κινηθεί στο δίκτυο, καθώς λόγω κακής συντήρησης, έχουν παγώσει τα «κλειδιά»! 

Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει κανονικά πλέον το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής.

Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: