Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ στην Τουρκία: Παιδιά σε σχολική τάξη φωτογραφίζονται κρατώντας κρεμάλες!

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν στην Τουρκία οι φωτογραφίες μαθητών του δημοτικού που ποζάρουν στο φακό κρατώντας κρεμάλες έπειτα από προτροπή του ίδιου τους του δασκάλου. Ο ίδιος στη συνέχεια ανήρτησε το φωτογραφικό υλικό στο facebook γράφοντας: «Ή νίκη ή θάνατος. Πρόεδρε, θέλουμε Δικαιοσύνη»!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο βρίσκεται στην περιοχή Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης και ο δάσκαλος ονόματι Αυντίν Ερεκμάν προέβη σε αυτή την πράξη θέλοντας να δείξει το θυμό του και την οργή του για τον άδικο θάνατο 44 ατόμων έξω από το γήπεδο της ομάδας Μπεσίκτας στην ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης.   

Η πράξη αυτή όμως όχι μόνο δεν χειροκροτήθηκε αλλά αντιθέτως, συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο και μετά την αρνητική κριτική που δέχτηκε ο ίδιος, αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο.

Το θέμα όμως πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έφτασε μέχρι την τουρκική Βουλή με αποτέλεσμα να συζητηθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Βουλευτές διαφόρων κομμάτων, έθεσαν ερωτήσεις προς το κυβερνών κόμμα ρωτώντας τι σκοπεύει να κάνει με αυτό το θέμα ο υπουργός Παιδείας. Ο δάσκαλος, που ακόμα δεν είναι γνωστό εάν θρηνεί κάποιον δικό του άνθρωπο από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Πόλη ή εάν ήθελε απλώς να εξωτερικεύσει την αντίδραση του για το θάνατο τόσων ανθρώπων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όπως είπε στη Βουλή και ο υπουργός Εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: