Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Γυναίκα πήγε για εγχείρηση ρουτίνας, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και πέθανε

Μοιραία κατάληξη είχε για την Ε.Α., 41 ετών από τη Ζάκυνθο, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.Σύμφωνα με το tempo24.gr, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια".



Τελικά η γυναίκα, σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, έχασε την «μάχη» για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. 

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει αύριο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Εκτός από την μητέρα δύο παιδιών που κατέληξε έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στον χώρο των χειρουργείων, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικροβίων.

Για λόγους ασφαλείας, τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα γίνονται ούτε καισαρικές μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές, αλλά θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: