Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Λάρισα: Η γιαγιά που γέννησε το εγγόνι της αποκαλύπτεται

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η οικογένεια Χρυσοχόου από τον Αμπελώνα καθώς πρόσφατα απέκτησε το πρώτο της παιδί. Θα μπορούσε να ήταν μία ακόμη γέννηση από τις πολλές που γίνονται καθημερινά στη Λάρισα, αν η μητέρα ήταν η σύζυγος και όχι η γιαγιά! Η 67χρονη Αναστασία Όντου αποφάσισε να γεννήσει το παιδί του παιδιού της, όταν οι γιατροί διέγνωσαν στην κόρη της καρκίνο και προχώρησαν σε εγχείριση αφαίρεσης μήτρας. Ωστόσο, η οικογένεια δεν πτοήθηκε και η γιαγιά έδωσε τη λύση. Αποφάσισε να κυοφορήσει το παιδί της κόρης της, για να το φέρει στον κόσμο, με την είδηση να κάνει το γύρο του διαδικτύου και να γίνεται πρωτοσέλιδο σε ημερήσιες εφημερίδες...«Δεν σκέφτηκα καθόλου πώς θα το πάρουν οι συγγενείς και οι φίλοι. Στο χωριό υπήρχαν και αρνητικά σχόλια. Μου έλεγαν δεν είναι εύκολο, πώς θα τα βγάλεις πέρα αλλά είπα εγώ θα το κάνω, τελείωσε! Δεν άκουσα κανέναν.» Το βρέφος ήρθε στη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου. Μόλις είχε συμπληρώσει την 31η εβδομάδα όταν διαπιστώθηκε προεκλαμψία και έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Το μωρό με το που γεννήθηκε μπήκε στη μονάδα νεογνών της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινική Γαία. Για τα πρώτα δύο 24ωρα διασωληνώθηκε αλλά όμως είναι χωρίς τον αναπνευστήρα και θα παραμείνει στη μονάδα για ένα μήνα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων η γιαγιά αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της. Οι γονείς του μωρού όμως θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να δυναμώσει το μικρό κοριτσάκι και να βγει από το νοσοκομείο. «Δεν το πίστευα. Έλεγα μαμά είσαι μεγάλη, δε γίνεται» έλεγε η κόρη της 67χρονης, ενώ ο σύζυγός της, εμφανώς συγκινημένος μπροστά στην κάμερα δακρύζει, λέγοντας μονάχα πως αυτός και η γυναίκα του πέρασαν πολλά.

«Εδώ και ένα μήνα η γιαγιά νοσηλεύεται στην κλινική Γαία προκειμένου να της παράσχουμε τις καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες και να αποφύγουμε κάποια επιπλοκή. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και έπρεπε να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε η εγκυμοσύνη να ολοκληρωθεί. Είμαι υπερήφανος για την γιαγιά, την ηρωίδα Ελληνίδα γιαγιά που δεν το έβαλε στιγμή κάτω», είπε ο Δρ.Κωνσταντίνος Πάντος, διευθυντής της ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και επικεφαλής του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνεχάρη τους γιατρούς και τόνισε ότι όσο οι Έλληνες επιστήμονες εξελίσσονται τόσο η χώρα μας μπορεί να γίνει πόλος ιατρικού τουρισμού.

«Είμαστε συγκινημένοι γιατί μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι η χώρα μας έχει το υψηλότερα κατά την άποψη μου ιατρικό δυναμικό σε γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό αποτελεί και την μεγάλη δύναμη ανάπτυξης μέσα από τον ιατρικό τουρισμό που μπορούμε να φέρουμε εδώ στην χώρα του Ιπποκράτη στην όμορφη Ελλάδα, κόσμο για να γιατρεύεται σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: kosmoslarissa.gr, onlarissa.gr, eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: