Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Λέκκας: Για αρκετές μέρες θα ταλαιπωρούνται με τους σεισμούς οι Γιαννιώτες

Κανονική χαρακτήρισε τη μετασεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), αναφερόμενος στον χθεσινό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» o κ. Λέκκας σημείωσε ότι η σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και πέρα από τα Ιωάννινα, ήταν έντασης 4,4 βαθμών «σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 25 μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, 24 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά των Ιωαννίνων».



«Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι έχουμε να κάνουμε με μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για αρκετές ημέρες, εβδομάδες μπορεί να πει κάποιος, θα ταλαιπωρούνται λιγάκι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων από τέτοιους σεισμούς», τονίζει. Σημείωσε επίσης πως αυτή η ακολουθία περιλαμβάνει «σεισμούς της τάξης των 3, 5, 4, ακόμη και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Κατά τον ίδιο, όσο περνάνε οι μέρες, αυτοί οι σεισμοί θα μειώνονται σε μέγεθος και θα λιγοστεύουν σε αριθμό. «Με τις σεισμικές αυτές δονήσεις είναι δυνατό «να επισφραγιστεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακολουθία κανονική και ότι σιγά, σιγά το φαινόμενο εκτονώνεται», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: