Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

"Το ράφι της αγάπης" συγκινεί με τις βιβλιοθήκες που δημιουργεί


Πέντε άνθρωποι όμοιοι σαν όλους τους άλλους αλλά τόσο διαφορετικοί, που αγαπάνε το βιβλίο και το αποδεικνύουν, που αγαπάνε το διάβασμα και το δείχνουν, που αγαπάνε τους ανθρώπους κι αυτή την αγάπη τους την φανερώνουν με πράξεις.Πέντε άνθρωποι που έχουν στην καθημερινότητα τους τα ίδια προβλήματα που έχουμε κι όλοι εμείς αποφάσισαν, στον ελεύθερο χρόνο τους, να οργανώσουν μια βιβλιοθήκη διαφορετική από όλες τις άλλες, μια βιβλιοθήκη  για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. 


Η Εύα Παυλίδου μαζί με τις συγγραφείς Νατάσσα Καραμανλή, Αγάπη Ντόκα, Ελένη Καρύδα και Φρόσω Αποστόλου από τη Θεσσαλονίκη και τον ομότεχνό τους Μάριο Καρακατσάνη από την Αθήνα, απηύθυναν κάλεσμα σε συγγραφείς από όλη την Ελλάδα να προσφέρουν βιβλία τους γι' αυτό τον σκοπό. Κι οι συγγραφείς και ποιητές δέχθηκαν αυτή την όμορφη πρόσκληση και  είπαν τελικά να στολίσουν παντοτινά το ράφι της αγάπης.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική κι έτσι συγκεντρώθηκαν 100 τίτλοι βιβλίων. Την αρχή την έκαναν, βέβαια, οι ίδιοι οι δημιουργοί της δράσης ‘Το Ράφι Της Αγάπης’ δίνοντας κι οι ίδιοι τις δικές τους δημιουργίες.

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οικογενειών της Ψυχικής Υγείας  θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Θα είναι μία ανοιχτή εκδήλωση με προσκεκλημένους όλα τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Τιμώμενα πρόσωπα θα είναι οι συγγραφείς που συμμετείχαν.

Στη διάρκεια του χρόνου, η δράση Το Ράφι της Αγάπης θα οργανώσει και τη Λέσχη Ανάγνωσης στους χώρους του ΣΟΨΥ στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ , όπου συγγραφείς θα παρουσιάζουν τα βιβλία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: