Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κούγιας: Η Αγγελική Νικολούλη και ο Γιώργος Τσούκαλης διόγκωσαν την υπόθεση Γιακουμάκη


Συνεχίστηκε σήμερα από τις 9 το πρωί η ακροαματική διαδικασία για την παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της καθηγήτριας, υπεύθυνης για την Εστία, καθώς και για την ηθική αυτουργία σε παραβίαση καθήκοντος, για την οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σήμερα, εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή, την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας, που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είπε, πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Στις ερωτήσεις της Έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.


Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Μάλιστα, κατέθεσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν.

Η μάρτυρας επίσης κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

Σύμφωνα με το epirus.tv η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην επικοινωνία της με την μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Mαρία Φρονημάκη, όταν εκείνη πήγε στη Σχολή λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του σπουδαστή.

Όπως αποκάλυψε, τη ρώτησε αν γνώριζε τα προβλήματα του Βαγγέλη το διάστημα λίγο πριν την αλλαγή δωματίου στην εστία , για να λάβει θετική απάντηση από την μητέρα του η οποία τότε είχε δώσει την ακόλουθη συμβουλή στο γιο της: «Είναι 20 ετών μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του να μην αποκοπεί από τους Κρητικούς είναι πατριώτες».


Κούγιας: Η Αγγελική Νικολούλη και ο Γιώργος Τσούκαλης διόγκωσαν την υπόθεση Γιακουμάκη

Σε αυτή την αποστροφή επέμενε ιδιαίτερα ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Σχολής ,κ. Αλέξης Κούγιας προκειμένου να αποδείξει πως η Διεύθυνση και ενημέρωσε του γονείς, και προχώρησε στη λήψη μέτρων αλλά και ο Βαγγέλης εξακολουθούσε να κάνει παρέα με τους Κρητικούς ακόμη και μετά την αλλαγή δωματίου.

Ο Αλέξης Κούγιας που επέμενε στην απουσία κατάθεσης από αυτόπτη μάρτυρα, στράφηκε σήμερα κατά της  δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, υποστηρίζοντας πως διόγκωσαν την υπόθεση.

Σημείωσε μάλιστα πως κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Τσούκαλη ήρθε απο τη Βραζιλία ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε μετά τους γονείς του Βαγγέλη, συμπληρώνοντας πως πρέπει να διερευνηθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία.

Σε δηλώσεις ο  ιδιωτικός ερευνητής και συνεργάτης του κ.Τσούκαλη, ο κ.Φώντας Βρόσγος έκανε λόγο για άθλιες συκοφαντίες, υπογραμμίζοντας πως δεν συνέβη τίποτα από τα προαναφερθέντα

Ούτε καλύφθηκαν από τους ίδιους τα έξοδα του ταξιδιού, ούτε υπήρξαν άλλου είδους συνομιλίες. Ο κ. Βρόσγος μάλιστα  μετέφερε και την πρόθεση του κ. Τσούκαλη να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου .

Σημειώνεται πως σήμερα στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο ο πατέρας του Βαγγέλη  έχοντας στο πλευρό του κάποιους από τους συγγενείς .

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirus.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: