Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Εξαφάνιση Έλενας: Ο μάρτυρας κλειδί, οι νέες καταθέσεις και τα χαμένα τραπεζικά βιβλιάρια


Την ίδια ώρα που τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες της 50χρονης ευκατάστατης γυναίκας που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ερευνώνται εξονυχιστικά, μια σειρά ατόμων κλήθηκαν να εξεταστούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Ραγδαίες είναι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση της εξαφάνισης της Ελενας Ολντέρσνορφ. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της περίεργης υπόθεσης κάλεσαν τέσσερα άτομα να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις, ενώ ζήτησαν να πάρουν άλλες δύο νέες καταθέσεις από άτομα που φαίνεται να γνωρίζουν πολλά για την αγνοουμένη γυναίκα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικείο της περιβάλλον νέα στοιχεία προέκυψαν για τα τέσσερα άτομα που κλήθηκαν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις με τις συμπληρωματικές τους καταθέσεις, καθώς κάποια από αυτά φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να απαγγελθούν εναντίον τους κατηγορίες. Παράλληλα τα δυο νέα πρόσωπα που θα βρεθούν για πρώτη φορά τετ α τετ με τους αστυνομικούς, όπως αναφέρουν άτομα που βρίσκονται στο στενό φιλικό κύκλο της Ουκρανης γυναίκας όχι μόνο γνωρίζουν πολλά για τη ζωή της Ελενας, αλλά είναι  και σε θέση να καταθέσουν σοβαρά στοιχεία για άτομα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση και κάποια από αυτά κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της αγνοούμενης. 

Η παραπλάνηση της μητέρας 

Ο ένας εκ των δυο που θα καταθέσουν για πρώτη φορά, θα αναφέρει ότι η μητέρα της Ελενας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης, όταν αναζητούσε την κόρη της από την Ουκρανία κι αυτή δεν απαντούσε σε κανένα τηλεφωνήματα της. Η μητέρα της 50χρονης γυναίκας συνομίλησε αρκετές φορές προς τα τέλη του περασμένου Ιουνίου με φιλικό πρόσωπο της κόρης της το οποίο τη διαβεβαίωνε ότι η Έλενα είναι καλά και βρίσκεται στο σπίτι της. Στην πραγματικότητα όμως και σύμφωνα με τις καταθέσεις των φίλων της, τα ίχνη της αλλοδαπής γυναίκας χάθηκαν από τις 11 Ιουνίου χωρίς να δώσει  περαιτέρω κανένα σημάδι ζωής. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι  το πρόσωπο που έδινε ψεύτικες πληροφορίες στην μητέρα της  αγνοούμενης ήθελε να κερδίσει χρόνο με σκοπό να βρει τους κατάλληλους τρόπους που θα του έδιναν τη δυνατότητα να... σηκώσει χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελενας. 

Η θυρίδα και τα χαμένα βιβλιάρια 

Έτσι το θρίλερ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με απρόβλεπτες εξελίξεις. Χθες οι αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στο Σύνταγμα και άνοιξαν θυρίδα που διέθεται η αλλοδαπή γυναίκα από τον Αύγουστο του 2015. Εντός του μεταλλικού κουτιού βρήκαν περίπου 60.000 ευρώ και κοσμήματα, ενώ διαπίστωσαν ότι η Έλενα είχε επισκεφτεί πριν την εξαφάνιση της, την τράπεζα μόνο δυο φορές για να ελέγξει το περιεχόμενο της θυρίδας. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί αναζητούν και βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων τα οποία είχε στο σπίτι της η 50χρονη και τα οποία όσα κι αν έχουν ψάξει οι δικοί της άνθρωποι και οι άντρες της ΕΛΑΣ δεν έχουν καταφέρει να τα βρουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: