Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Το ξέσπασμα των δημοσιογράφων στα social media: «Σε 89 ημέρες θα είμαι άνεργος»

Το θρίλερ των 60 και πλέον ωρών για την κατοχύρωση των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να τελείωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής και όλοι πλέον γνωρίζουμε τους νικητές και τους ηττημένους αυτής της μαραθώνιας αναμέτρησης, όμως πίσω μένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που αγωνιούν για το αύριο. Τις πιο δύσκολες ώρες αυτής της διαδικασίας έζησαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των καναλιών που έλαβαν μέρος στην δημοπρασία. Όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι μη γνωρίζοντας αν την επόμενη ημέρα θα έχουν δουλειά, παρακολουθούσαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, βήμα – βήμα την διαδικασία και προσπαθούσαν με ψυχραιμία να δώσουν των παλμό των εξελίξεων μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. 



Οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ALPHA, MEGA και Έψιλον είναι πια στον «αέρα», καθώς τα κανάλι αυτά που δεν πήραν άδεια αναμένεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, να ρίξουν «μαύρο» σε τρεις μήνες.

Όλο αυτό το διάστημα οι στιγμές που έζησαν τόσο... στο ρεπορτάζ, όσο και στα γραφεία των καναλιών όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι ήταν έντονες και σίγουρα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη τους. 

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια, περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα όλο το βράδυ της Πέμπτης.

Πριν γίνει γνωστό ότι το κανάλι στο οποίο εργάζονται δεν εξασφάλισε την πολυπόθητη άδεια, ανέβασαν στο Twitter μια φωτογραφία από την αίθουσα σύνταξης. Συγκεντρωμένοι γύρω από την οθόνη, διακρίνουμε την αγωνία που κρύβεται πίσω από χαμόγελα.

Φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από την αίθουσα σύνταξης του «Alpha» ανέβασε στις 2:03, ελάχιστα λεπτά πριν ανακοινωθούν οι άδειες και ο δημοσιογράφος Σωτηρης Γιατζόγλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: