Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια ανησυχία από την πτώση της Deutche Bank!


Η δίνη της Deutche Bank συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία με αποτέλεσμα να καταποντίζονται τα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και η μετοχή της να σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό.Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής κρατικής βοήθειας στην Deutsche Bank, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει. Η ηγέτις της Γερμανίας αρνείται επίσης να παρέμβει στη νομική διαμάχη της τράπεζας με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, που ίσως ζητήσει κυρώσεις έως και 14 δισ. δολάρια κατά της τράπεζας, για τις δραστηριότητες στον τομέα των τίτλων που βασίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια.


Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ, εν μέσω ανησυχιών ότι τα κεφαλαιακά 'μαξιλάρια' της γερμανικής τράπεζας θα διαβρωθούν από τις αυξανόμενες νομικές επιβαρύνσεις, περιλαμβανομένου ενός διακανονισμού για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων που έκανε στις ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο πιθανός λογαριασμός των 14 δις ευρώ, για τη διευθέτηση της έρευνας που κάνουν οι ΗΠΑ σχετικά με τα ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, είναι υπερδιπλάσιος από την πρόβλεψη των 5,5 δις ευρώ που έχει σχηματίσει η Deutsche για δικαστικές διαμάχες. Η τράπεζα αντιμετωπίζει, επίσης, έρευνες για νομικά θέματα, όπως τη χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, συναλλαγές σε πολύτιμά μέταλλα και τις μεταφορές δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της, Τζον Κράιαν, να ενισχύσει την κερδοφορία και τους συντελεστές κεφαλαίων της.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, θα είναι «σημαντικά υποκεφαλαιοποιημένη», ακόμη και αν υποτεθεί ότι είναι επαρκείς οι προβλέψεις της για να καλύψουν έναν διακανονισμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα στον μήνα αναλυτής της τράπεζας Societe Generale. Ένας διακανονισμός, της τάξης των 3 έως 3,5 δις δολαρίων, θα άφηνε στη γερμανική τράπεζα περιθώριο να «κλείσει» άλλα νομικά θέματα, ενώ κάθε πρόσθετο 1 δις δολάρια δικαστικών χρεώσεων θα διάβρωνε 24 μονάδες βάσης (0,24 της ποσοστιαίας μονάδας) των κεφαλαίων της, έγραψαν αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Δεν υπάρχουν σχόλια: