Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Λυγίζουν και οι πιο σκληροί! O φωτογράφος του μικρού Ομράν συγκλονίζει: «Έκλαιγα την ώρα που τον τραβούσα»

Τα πλάνα και η φωτογραφία του 5χρονου Omran Daqneesh που κοιτάζει το φακό σαστισμένος, με το παιδικό του πρόσωπο καλυμμένο από σκόνη και αίμα, κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου, στρέφοντας ξανά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας εκεί απ' όπου δεν θα έπρεπε να έχει φύγει ποτέ. Στο ισοπεδωμένο, πολύπαθο Χαλέπι.



Ο μικρός Omran είναι ένα από τα πέντε παιδιά που τραυματίστηκαν την Τετάρτη μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας που τις τελευταίες εβδομάδες έχει μετατραπεί ξανά σε θέατρο του πολέμου μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Άσαντ. Το 5χρονο αγοράκι είχε διασωθεί μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού του στη συνοικία Qaterji που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών από το φωτογράφο Mahmoud Raslan, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα το κατέγραψε σε βίντεο.

Μιλώντας στο Associated Press, ο Raslan δήλωσε ότι περνούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και από άψυχες σορούς ανθρώπους μέχρι τη στιγμή που κάποιος του έδωσε το τραυματισμένο παιδάκι στα χέρια του και αυτός το παραδώσει με ασφάλεια στα σωστικά συνεργεία. Ο Raslan είναι ερασιτέχνης φωτογράφος από το Χαλέπι, ο οποίος διαχειρίζεται το κέντρο Τύπου «Nour». Πριν η συριακή επανάσταση εμπλακεί στη δίνη του πολέμου, γράφει το περιοδικό «New Statesman», o Raslan εργαζόταν ως φούρναρης και ζαχαροπλάστης. Το 2014, όμως, άρχισε να τραβά φωτογραφίες προκειμένου καταγράψει τους ανθρώπους που πέθαιναν, αλλά και τα κτίρια που καταστρέφονταν στο Χαλέπι

Δεν υπάρχουν σχόλια: