Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Νέα Ζηλανδία: Διανομή πίτσας με drones

Οι λάτρεις της πίτσας στη Νέα Ζηλανδία, θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο, που θα μπορούν να λαμβάνουν το αγαπημένο τους γεύμα από ανάλογου μεγέθους μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Σίμον Μπρίτζες.Το υπουργείο Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας, καλωσόρισε την ανακοίνωση για τη συνεργασία της εταιρίας παραγωγής πίτσας Domino's Pizza Enterprises, με την εταιρία ανάπτυξης εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων Flirtey. Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν προκειμένου ν' υλοποιήσουν και ν' αναπτύξουν την πρώτη εμπορική υπηρεσία διανομής πίτσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, παγκοσμίως.



“Η Domino's Pizza και η Flirtey επέλεξαν τη Νέα Ζηλανδία για τις δοκιμές που θα πραγματοποιήσουν, καθώς διαθέτουμε ευέλικτους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την καινοτομία, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ασφάλεια,” τόνισε ο Μπρίτζες σε ανακοίνωσή του.

Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή στη Νέα Ζηλανδία, από τον Αύγουστο του 2015 και επιτρέπει τη χρήση drones για ψυχαγωγικούς και εμπορικούς σκοπούς στον εναέριο χώρο της αναφερόμενης χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: