Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία εισβάλει στη Συρία! Ερντογάν: Η υπομονή μας τελείωσε!


Τουρκικά άρματα μάχης, υποβοηθούμενα από τις δυνάμεις των Σύρων ανταρτών που μάχονται κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, μπήκαν στο έδαφος της Συρίας με το πρόσχημα της επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία έρχεται την ώρα που βρίσκεται στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν!Τουλάχιστον 12 τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.


Η επιχείρηση γίνεται με την κάλυψη των ΗΠΑ, αφού Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα πως η Ουάσινγκτον θα παράσχει αεροπορική κάλυψη. Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ, όπως είπε, συγχρονίζονται με μια χώρα σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.Όπως άλλωστε δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «η υπομονή μας τελείωσε». Η επιχείρηση έρχεται λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους 54 νεκρούς στο Γκαζιάντεπ, για την οποία η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή κατηγόρησε τους τζιχαντιστές.Αφού πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία, οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να πυροβολούν προς την κατεύθυνση θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP. Η επιχείρηση, που ονομάστηκε "Ασπίδα του Ευφράτη" ξεκίνησε τα ξημερώματα με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων και στόχο για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από την Τζαραμπλούς, η οποία βρίσκεται στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επίσης στη μεθόριο μεταδίδει ότι βλέπει έξι τουρκικά άρματα μάχης μέσα στο συριακό έδαφος και ότι υπάρχουν σφοδροί βομβαρδισμοί.Στο συριακό έδαφος εισήλθαν σήμερα από την Τουρκία και αντάρτες του υποστηριζόμενου από την Άγκυρα Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης που διεξάγεται με στόχο την εκδίωξη από την Τζαραμπλούς των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στο Reuters διοικητής των Σύρων ανταρτών.

Μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και αεριωθούμενα υποστηριζόμενα από μαχητικά αεροσκάφη του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού εξαπέλυσαν, νωρίτερα, επιχείρηση στη βόρεια Συρία για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορα με τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: