Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκθέτει τον Υπουργό Άμυνας.Καμία ενημέρωση για την φυματίωση σε στρατιωτικούς...


Καμία ενημέρωση τελικώς δεν έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με στρατιωτικούς της Ηπείρου και τις θετικές ενδείξεις φυματίωσης.Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να ειπώθηκαν πολλά, ακόμη και δια στόματος του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, από το βήμα της Βουλής, μπορεί να επικαλέστηκαν έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαψεύσουν την μετάδοση της νόσου, όμως από το μοναδικό επίσημο έγγραφο του Κέντρου, προκύπτει πως ένα μήνα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά.Το επίσημο έγγραφο, με τον χαρακτηρισμό «Επείγον και Εμπιστευτικό» έχει ημερομηνία 28 Ιουλίου κι αποτελεί απάντηση στην Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου και στα ερωτήματα που είχε θέσει.


Όπως τονίζεται στο έγγραφο, από τις 5 Ιουλίου, το ΚΕΕΛΠΝΟ, προέβη σε επανειλημμένες επικοινωνίες τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τόσο με την Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσο και με την Πνευμονολογική Κλινική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, προσωπικό της οποίας διενήργησε τη διερεύνηση.

Σκοπός των επικοινωνιών αυτών ήταν να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με τον διενεργηθέντα έλεγχο σε στρατιωτικούς που εκτελούσαν υπηρεσίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου.

Από τις επικοινωνίες αυτές, όπως τονίζεται στο έγγραφο, προέκυψε η πληροφορία ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εντοπιστεί μεταξύ των ελεγχθέντων, στρατιωτικός με συμπτωματολογία ή απεικονιστικά ευρήματα βατά με ενεργό φυματίωση.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 13 Ιουλίου, το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ, με το οποίο ζητά αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος ελέγχου.

Μεταξύ των άλλων το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά στοιχεία για τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που ελέγχθηκαν κλινικά για την παρουσία συμπτωμάτων συμβατών με ενεργό φυματίωση, στον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που είχαν στενή και παρατεταμένη επαφή με ασθενή, τον συνολικό αριθμό στρατιωτικών που βρέθηκε με θετική φυματινοαντίδραση, τον συνολικό αριθμό στρατιωτικών που υποβλήθηκαν σε εξέταση IGRA, καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που ανέφεραν συμπτωματολογία συμβατή με ενεργό φυματίωση και τα αποτελέσματα του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου, τον αριθμό που διαγνώσθηκαν με ενεργό ή λανθάνουσα φυματική λοίμωξη και τον αριθμό των στρατιωτικών που τέθηκαν σε πλήρη αντιφυματική αγωγή ή σε θεραπεία για την λανθάνουσα φυματική λοίμωξη.

«Παραμένουμε σε αναμονή της γραπτής ενημέρωσης σχετικά με το θέμα από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού», καταλήγει το έγγραφο, γεγονός που σημαίνει ότι επί ένα μήνα το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει καμία επίσημη απάντηση από τον στρατό.

Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά το ΓΕΣ με τις υγειονομικές του υπηρεσίες και ουδείς άλλος έχει εικόνα για τα πραγματικά γεγονότα.

Το όντως αποκαλυπτικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ εκθέτει πλήρως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και τους βουλευτές εκείνους που έσπευσαν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και να προχωρούν σε σωρεία διαψεύσεων.

Το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνει ακόμη μεγαλύτερα τα ερωτήματα αλλά και την ανησυχία μεταξύ των αξιωματικών και των στρατιωτών της περιοχής, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: